Van-e Linuxra olyan program, amivel hozzáértés nélkül lehet HTML oldalt készíteni?
Szeretnék weboldalt készíteni, de teljesen laikus vagyok. Nem értek hozzá. Olyan programra lenne szükségem, ami Linuxra (Kubuntu) telepíthető, offline, és nem kell regisztrálni sem.
A lényeg, hogy ne egy kódszerkesztő legyen (mivel nem értek hozzá), hanem kb olyan legyen a használata, mint mondjuk egy dokumentum szerkesztőnek.
Ugye a LibreOffice Writer használata egyszerű, bárki tudja kezelni. Lehet szöveget formázni, képet beilleszteni, stb. Nekem ugyanilyen kellene, csak ne dokumentum fájlba mentsen, hanem HTML-be. Olyan legyen, hogy grafikus felületen elhelyezem a szöveget és a képet ahová szeretném, és aztán összeállítja nekem HTML-be. Természetesen szerkeszthető legyen a későbbiekben is, hogy mindig új dolgokat adhassak az oldalhoz.
Bár nem értek hozzá, azt azért tudom, hogy egy komolyabb weboldalhoz kell .css meg .js, de én egy nagyon egyszerű oldalt szeretnék, szöveggel, képekkel, beágyazott hangfájlokkal és YouTube videókkal. Semmi több nem kell. Ehhez asszem elég a HTML magában.
Ha nincs ilyen Linuxra natívan, akkor lehet olyan is, amit Wine-on tudok futtatni, csak mindenképp ingyenes legyen (semmiképp se trial version!).
Sublimetext, vscode, meg az összes ilyen program van linuxra. Viszont magától egyik sem fogja megcsinálni az oldalad.
Vannak ilyen kis rövid gyorstalpalók, ahol az alapokat gyorsan, könnyen elsajátíthatod.
Publii-t pont neked találták ki :)
Meg persze nekem is, imádom használni.
Se Windowsra se Linuxra nem létezik ilyen.
Ha ez működőképesen létezne akkor az egész webes frontendes szakma lehúzhatná a rolót. :D
így van. A Libreoffice writer egyszerű. Nézd meg, hogy a mentés menüre kattintva a fáljtipusok közt találsz-e HTML-t. Elárulom, fogsz találni. Megcsinálod a Writerben amit akarsz, majd elmented HTML-be és kész is vagy.
A nézet menü alatt a normál nézetről kapcsolj át web nézetre.
#8 +0.5
Regisztralj egy blogot, esetleg egy domaint hozzá, oszt tschscő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!