Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik az a photoshop amihez...

Melyik az a photoshop amihez nem kell túl sok hozzáértés?

Figyelt kérdés
az adobékat próbáltam bőven elég is volt belőlük mert én nem értek azokhoz valami ehhez hasonlót mondjatok mint a picasa vagy valami ilyesmi. de ha leírtok nekem egy cs6 használati utasítót akkor azzal is megelégszem :)

#Adobe #CS6 #Counter-Strike 1.6 #cs2 cs3 #cs4 cs5
2013. júl. 28. 23:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Használd a GIMP-et. Magyar és van hozzá egy csomó doksi. (Google)
2013. júl. 29. 00:17
 2/4 tabaki ***** válasza:
100%

Minden Photoshop Adobe termék, de erre talán kár is szót vesztegetni. Azt kellene inkább tisztázni, hogy mire akarod használni a képszerkesztőt. Ha olyasmire, mint amit általában fotosoppolásnak titulálnak, hozzáértés és sok munka nélkül nem fog menni, akárhogyan hívják is a programot. A logika, a munkafolyamat Gimpben, RealWord Paintben, Hornil StylePixben nagyon hasonló, ezen nem segít, hogy valamivel kevesebb funkciójuk van, mint a PS-nak. Ha valóban elég a Picasa-szint, javaslom a PhotoScape programot, amely a maga feladatkörében kiváló, jóval kevesebb saját gondolkodást igényel, sokmindent egyszerűbben megoldhatsz vele, mint a nagy programokkal -- cserébe viszont a képszerkesztés (szerintem) legizgalmasabb részére alkalmatlan. Ennek ellenére komolyan gondolom, hogy érdemes kipróbálnod. Ha általánosabb tudású, de egyszerűbb programot szeretnél, ott a Pixia, a FireAlpaca vagy a Photo!Editor, bár az utóbbi nem kezel rétegeket, ami erősen korlátozza a használhatóságát.

Ami engem illet, én is a Gimpet javaslom leginkább, kezdőnek egy fokkal mégiscsak átláthatóbb a Photoshopnál.

Egyébként nem értem, hogy kezdetben miért nem használod az akármilyen bonyolult programod alapfunkcióit, amelyek semmivel sem bonyolultabbak mondjuk a Painttel való vacakolásnál (csak kényelmesebbek). A programot nem kell szőröstül-bőröstül bevágnod, mielőtt dolgozni kezdesz vele. Firkálgassál, vágjál ki és illessz be képrészeket, stb., aztán majd mindig hozzátanulsz egy-egy apróságot. Ha már nem az egész program az érthetetlen a számodra, hanem konkrét problémákba akadsz bele, itt is könnyebben kapsz segítséget, mellesleg az internet is roskadásig van tutoriálokkal, csak előbb legyen meg a kérdés, amire választ akarsz kapni.

2013. júl. 29. 03:21
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) lehet hogy letöltök egy cs6 útmutatót és elolvasom figyelmesen. Belenézek gimpbe meg a photospceba és aztán majd elválik :)
2013. júl. 29. 11:58
 4/4 tabaki ***** válasza:
Szerintem ne legyél olyan figyelmes... Fusd át, és amint valami érdekeset találsz, nyomban próbáld ki, attól függetlenül, hogy mennyit nem tudsz még. Így sokkal élvezetesebb a tanulás, és maradandóbb lesz a tudásod. Az amúgy sem működik, hogy bebiflázom a manuált, onnantól fogok tudni fotosoppolni. Ha már minden funkciót ismersz, akkor is neked kell majd kitalálnod, hogyan használd fel őket. Érdemes mindig arra törekedned, hogy amennyit éppen tudsz, azt alkalmazd ötletesen és eredeti módon. Egyet meg tudatosíts magadban: NEM PHOTOSHOPOT TANULSZ, pláne nem egy bizonyos verzióját, hanem képszerkesztést. Ennek megfelelően ami útmutatót PS/1/2/3/4-re, Gimpre, akármire találsz, az mind a hasznodra lesz, és a CS6-ban is kezdhetsz vele valamit. Mindig szánakozom az olyan kérdezőkön, akik azt firtatják, hogyan kell mondjuk *CS4-BEN* kivágni valamit. Hát pont ugyanúgy, mint bármely másik képszerkesztőben. Módszereket tanulj, ne egyetlen program kezelését.
2013. júl. 29. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!