Melyik az a photoshop amihez nem kell túl sok hozzáértés?
Minden Photoshop Adobe termék, de erre talán kár is szót vesztegetni. Azt kellene inkább tisztázni, hogy mire akarod használni a képszerkesztőt. Ha olyasmire, mint amit általában fotosoppolásnak titulálnak, hozzáértés és sok munka nélkül nem fog menni, akárhogyan hívják is a programot. A logika, a munkafolyamat Gimpben, RealWord Paintben, Hornil StylePixben nagyon hasonló, ezen nem segít, hogy valamivel kevesebb funkciójuk van, mint a PS-nak. Ha valóban elég a Picasa-szint, javaslom a PhotoScape programot, amely a maga feladatkörében kiváló, jóval kevesebb saját gondolkodást igényel, sokmindent egyszerűbben megoldhatsz vele, mint a nagy programokkal -- cserébe viszont a képszerkesztés (szerintem) legizgalmasabb részére alkalmatlan. Ennek ellenére komolyan gondolom, hogy érdemes kipróbálnod. Ha általánosabb tudású, de egyszerűbb programot szeretnél, ott a Pixia, a FireAlpaca vagy a Photo!Editor, bár az utóbbi nem kezel rétegeket, ami erősen korlátozza a használhatóságát.
Ami engem illet, én is a Gimpet javaslom leginkább, kezdőnek egy fokkal mégiscsak átláthatóbb a Photoshopnál.
Egyébként nem értem, hogy kezdetben miért nem használod az akármilyen bonyolult programod alapfunkcióit, amelyek semmivel sem bonyolultabbak mondjuk a Painttel való vacakolásnál (csak kényelmesebbek). A programot nem kell szőröstül-bőröstül bevágnod, mielőtt dolgozni kezdesz vele. Firkálgassál, vágjál ki és illessz be képrészeket, stb., aztán majd mindig hozzátanulsz egy-egy apróságot. Ha már nem az egész program az érthetetlen a számodra, hanem konkrét problémákba akadsz bele, itt is könnyebben kapsz segítséget, mellesleg az internet is roskadásig van tutoriálokkal, csak előbb legyen meg a kérdés, amire választ akarsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!