Miért van teli hibákkal a Windows 10?
A Windows már nem hoz annyi pénzt a konyhára, mint korábban, így nem is élvez olyan magas prioritást. Mást termékek és szolgáltatások, mint pl. a szerver és cloud termékek, az Office, jobban tejelnek, ezért a Microsoft azokra nagyobb figyelmet fordít. Ezért is küldtek el pár éve több ezer Windows tesztelőt, azóta az utolsó fázisú teszteket az insiderek végzik, akik jellemzően nem tesztmérnökök, hanem többségében technikai érdeklődésű átlagos halandók.
Egy VPN-es bug volt a 1805-ben, aztán valahol a 1909 környékén megjavult, azóta nem tapasztaltam. Egyébként a Windows Server VPN-es része (routing és remote access néven fut) is tud érdekes dolgokat produkálni.
Amióta Bill Gates lelépett, azóta elég kaotikus irányt vett a Windows fejlesztése. No, Billy Boynak is voltak morálisan és szakmailag megkérdőjelezhető döntései, meg azért az ő vezetése alatt is voltak tekintélyesen bugos oprendszerek, de ezek kiismerhetőek és kiszámíthatóak voltak, és a fejlődés masszívan előremutató volt. Aztán jött Ballmer, hogy bohóckodjon egyet, majd pedig Nadella, aki szemmel láthatóan nyalni jól tudott, de fingja nincs ahhoz, hogy hogyan kell egy rendszert fejleszteni.
Ráadásul erőltetik ezt a "szoftver, mint szolgáltatás" hülyeséget, meg szép kis ideológiát szőnek aköré, hogy félkész rendszert adnak közre, amit bármilyen átgondolt koncepció nélkül mókolnak folyamatosan.
Egyetértek a két utóbbi válaszolóval. Szerintem az utolsó normális Windows a 7-es volt, de nálam máig az XP a favorit. Pár éve én is áttértem Win10-re, de messze nem vagyok elégedett vele.
Na meg nekem a dizájnja is nagyon nem tetszik, ezzel az túlságosan az okostelefonokat majmoló kialakításával. Értem én, hogy mindenki azokat nyomkodja egész nap és hatalmas felhasználó bázisuk van, de attól még a PC-m képernyőjének nem kéne úgy kinéznie mint ha egy iOS-t futtatnék rajta. Sőt, azt hallottam, hogy a 21H2 még inkább az iPhone-os dizájn irányába fog elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!