Linux alatt a PulseAudio-t azért csinálták meg, mert sima ALSA használatával egyszerre csak egy program küldhet ki hangot? Vagy ha nem, akkor miért?
Az ALSA is tudott több kimenetet kezelni egy külön modullal, illetve a PulseAudio is az ALSA-ra támaszkodik, tehát a kettőt így összehasonlítani nem egészen pontos.
De tény, hogy valóban a mixelés a PulseAudio egyik legnagyobb előnye, de még több egyéb funkciót is nyújt, pl. modulrendszer külön betölthető modulokkal, hálózati funkciók, beépített konverzió, több adatfolyam _szimultán_ kezelése (szinkronizálással), bluetooth támogatás, illetve (a kedvencem) a rendszerszintű equalizer.
PulseEffects nevű program megvan?
--> [link]
"PulseEffects nevű program megvan?"
Óóóó, ne is mond! =D
Aktívan használom teljesen hétköznapi zenehallgatás alatt is.
Amikor munkahelyemen lehetett háttérbe zenét hallgatni, 1-2 kollégám a haját tépte, amiért ilyen lehetőség ott volt a gépen, és saját ízlésemre emeltem ki a magasakat, tompítottam a méllyeket, vagy kísérleteztem keresztül-kasul a középtartományon. :D
" [link]
De nekem nem így néz ki. Én egy már lassan réginek számító, LinuxMint 18.1-es rendszert használok, ahol csak PulseAudio Equalizer van (telepítve), mint rendszerszintű effekt, szerényebb megjelenésű, és kevesebb sávot tartalmaz.
A PulseAudio Equalizer ez: [link]
Amit linkeltem, az meg a PulseEffects. "Kicsivel" többet tud :)
Biztos, hogy meg lehet csinálni, amit szeretnél, csak az a kérdés, hogyan. Ha máshogy nem, Audacitybe berakod egymás alá és lejátszod.
"Ha máshogy nem, Audacitybe berakod egymás alá és lejátszod."
Nono! Ilyesmi itt nem játszik.
Automatizáltan kell, és csak aplay használható.
Egy minimális Raspbian rendszeren (Debian alapú, terminal+Xorg rendszer RaspberryPI 3B hardverre) kell párhuzamosan több sávot egymásra keverjek. Nem WAV-ba, hanem valós időbe.
"A PulseAudio Equalizer ez"
Áááá, így már mindjárt más. Na, PONTOSAN így néz ki nálam is.
Ez miért nem jó?
aplay sound.wav
Vagy ha mondjuk egy másodperc különbséggel akarod lejátszani, akkor így:
aplay sound.wav & sleep 1 ; aplay sound.wav
"Ez miért nem jó?"
Már úgy értem, hogy ez:
aplay sound.wav & aplay sound2.wav
Így (szinte) egyszerre játssza le a kettőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!