Laptop Windows 10 aktiválása?
A tegnapi nap folyamán újrahúztam a laptopom (Gépház-Frissítés és biztonság-Helyreállítás-Alaphelyzetben állítás).
A háttérkép fekete volt és mikor a beállításokban változtattam volna rajta ugye lekellett tölteni a Windowst. Letöltöttem a Windows 10et innen:
Egész este be volt kapcsolva ameddig töltött stb.
Reggel a háttér meg fekete volt és mikor megpróbáltam megvaltoztatni akkor azt írta ki hogy Windows aktiválása. Hogy kell aktiválni?😅 Nem vagyok egy nagy számítógépzseni úgyhogy a ti segítségeteket kérnem. Illetve amikor rákattintottam hogy Windows aktiválása azt írta ki hogy A Windows nincs aktiválva.
Szóval hogy kell/tudnám aktiválni?
Alaphelyzetbe állításhoz nem kell letölteni a Microsofttól a wint, így nem tudni mit csináltál..
A tippem hogy Home verzió helyett Prof verziót telepítettél, ami nyilván nem jó a home licenszhez.
2
Így ahogy leírtad erre látom a legnagyobb esélyt.
Illetve van köze hozza hogy ilyen is van most a gépen?
Illetve ha ez nem jó akkor tudsz küldeni egy linket ahonnan letölthetem.😅
Ilyen terén nem nagyon értek a számítógéphez😬
Azt hol/hogy tudom megnézni hogy nekem Home vagy Prof van?
Illetve a Home letöltésére tud valaki valami linket?
Alaphelyzetbe állításhoz NEM kell letölteni a Windows telepítőt.
A Windows telepítőt a megfelelő, hivatalos helyről töltötted le.
99% hogy ott a hiba, hogy nem a megfelelő kiadást telepítetted.
Megoldás:
a. Újratelepíted az egészet, de a megfelelő kiadással. Az általad letöltött telepítő tartalmazza a Home, és a Pro változatot is. Csak arra kell figyelned hogy 64bites gépre a 64bites verziót szedd le.
b. Veszel egy új kulcsot a már telepített verzióhoz.
Hardveraprón, Vaterán stb. lehet elég olcsón kulcsot venni. Ha számlát is adnak, akkor LEGÁLIS!
c. Megtöröd. Ehhez a Google, és a Youtube adhat segítséget... Nem javaslom, a b. pont miatt!
Azzal is számolj hogy a W10-hez mellékelt Office csomag csak próbaidős!
#5-re:
Ez a gép ikonon jobb klikk, Tulajdonságok...
Beírod a keresőbe: Winver.exe és futtatod, ha megvan.
Megnéztem:
Windows 10 Education van rajta.
Így mit csináljak? Se Prof se Home. Ezt letöröljem és töltsék le a Home-t?
A telepítés elején kell kiválasztani hogy Home Pro vagy Education telepítés legyen. Ha iskolás vagy akkor bemész az iskolába a kódért vagy megkérded ott mi a teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!