Hogy működik pontosan ez a Windows 10 aktiválás egy új gépen?
3 év vettem egy teljesen új gépet és hozzá win10-et.
Ha minden igaz az alaplap valamelyik részébe regisztrálódik az aktivációs kód így ha újratelepítem felismeri a Microsoft és aktiválja. (de lehet hogy ez egy baromság amit mondtam)
A kérdés az lenne ha veszek egy másik gépet új alkatrészekkel akkor most a Win10-et is újra meg kell vennem? Mert ugye új az alaplap.
Hogy működik ez pontosan?
Nem minden igaz...
Nem a számítógépeden van eltárolva az aktivációs kód, csak a főbb alkatrészekből alkotott ujjlenyomat alapján lesz a géped beazonosítva, és a kulcs a gépeddel összekötve.
Laptopoknál van olyan, hogy a BIOS-ba van égetve a kulcs.
A kulcs lényege, hogy egy gép - egy kulcs.
Létezik olyan fajta (Retail) kulcs, amit át lehet vinni másik gépre, de ott is áll hogy a régi gépen deaktiválni kell a kulcsot, mielőtt az új gépen használni akarod.
Akkor magyarul nem.
Nagyon jó... nem csoda hogy a Micro$oft megélne belőle ha az emberrel pár évente megvetetik 40 ezerért....
#2.
Attól függ milyen kulcsot vettél. Ha OEM, akkor nagy valószínüség szerint nem tudod átvinni.
Ha Retail, akkor igen - de egyszerre csak egy gépen lehet aktív.
Egyébként fillérekért lehet kulcsot venni...
És ezek mivel jobbak mint amit a boltba lehet venni? Talán lopottak?
Mert én a PCX-nél vettem a géppel együtt 40 ezer forintért.
Akkor miért árulják ennyiért mikor pár ezerért is megkapható?
7>
Mitől lenne jobb, vagy rosszabb? Te csak KULCSOT veszel, a Windows 10 eredeti példánya ingyen letölthető a Microsoft oldaláról...
Ezért árulják olcsón:
4.-ik cikkely 2. bekezdés...
2015 óta érvényben van.
Gondolom a Microsoft már rég sz*rrá perelte volna az EMAG-ot, vagy bármely másik céget, ha illegális lenne...
Ha Te kapsz számlát róla, akkor a többi nem a Te dolgod...
Még a COA matrica sem kell, mert digitális licenszet veszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!