Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan program, ami egyenle...

Van olyan program, ami egyenleteket tud leírni és wordbe beilleszteni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy szakdolgozatot írok és kellene egy olyan program, amiben szépen le tudok írni egyenleteket és mellé ábrákat is készíteni, majd miután kész, wordbe be tudom illeszteni.

Tudom, hogy a wordben van szabadkézi egyenlet funkció, de az nagyon körülményes és nem is túl szép, biztosan van jobb módja ennek, főleg hosszabb egyenleteknél.

2021. ápr. 11. 12:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én képszerkesztőben csináltam :) és képként illesztettem be, körülményes, de nem rossz. esetleg integrál vagy deriváltakat online calculatorból.
2021. ápr. 11. 12:53
 2/7 anonim válasza:
100%
A word maga is megfelelő erre a célra, a beszúrásnál lesz emlékeim szerint, bár erre nem esküdnék.
2021. ápr. 11. 13:00
 3/7 anonim válasza:
100%
Bocsi, most látom hogy az nem jó, nem szóltam
2021. ápr. 11. 13:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A másodiknak: tudom, azt írtam, hogy a szabadkézi egyenlet funkció is ellátja ezt a feladatot, csak nagyon körülményes kézzel beírogatni mindent, aztán meg javítgatni, mert csomószor nem is azt írja, amit mondok neki.
2021. ápr. 11. 13:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon sok egyenlet van, és van egy kis időd, lehet hogy érdemes megtanulnod a Latex-et, azt sokan használták az egyetemünkön matekos tárgyaknál. Mondjuk én magam nem tudom, milyen, én csak a végeredményt láttam.
2021. ápr. 11. 13:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Okés köszi! :)
2021. ápr. 11. 13:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az Office-ban már egész jó egyenletszerkesztő van (nem a szabadkézi), LaTeX-hez hasonló szintaxissal. Insert > Equation

A LaTeX szebb lenne, de ha ebben a félévben kell leadni a szakdolgozatot, akkor már lehet, hogy késő belekezdeni.

2021. ápr. 11. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!