Olyan programot keresek, ami matematikai egyenleteket tud megoldani, létezik ilyen?
Nem csak (pl.:) másodfokú egyenletig kellene megoldania, és a megoldást lépésről lépésre kéne kiírnia... létezik egyáltalán ilyen?
Köszi előre is!
Ha létezne ilyen program mindenki 5-ös lenne matekból.
De amúgy ez engem is érdekel.
www.wolframalpha.com ez tud ilyet, de a lépésről-lépésre megoldás elég korlátozott. Egyrészt talán regisztrálni kell érte, és talán akkor is csak néhány példát tud vagy pedig fizetned kell érte, úgy rémlik. Meg ennek az alapja a mathematica nevű program, ami meg nem ingyenes. Viszont ha csak a megoldás kell, arra nagyon jó.
Ami még egyenleteket tud megoldani az a wxmaxima, az ingyenesen letölthető program, de talán az nem írja ki a lépéseket. Aztán még van az octave, az meg talán csak konzolos felhasználó felületű (azaz "dosos"), nem nagyon használtam.
Köszi, mentek a zöldek!
Mathematica-ban, ha csak a megoldás érdekel, azt hol tudom megnézni?
Harmad- és negyedfokút egy gépbe be lehet táplálni, nem nagy dolog de a mechanikus képletalkamazás tényleg gépnek való mert a képletek elég bonyolultak.
mivel nekem step-by-step kéne, így hiába táplálnám be a gépbe, sokat nem érnék vele
Ötödfokú fölött nincs megoldóképlet... hát akkor mit is akarsz...?
ott van a kérdésben: ...és a megoldást lépésről lépésre kéne kiírnia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!