Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért sokkal lassabb a windows...

Miért sokkal lassabb a windows 10 a 8.1-től? Nem pont, hogy fejlettebbnek, gyorsabbnak kellene lennie?

Figyelt kérdés

Windows 8.1-en 6, legfeljebb 8 másodperces boot időim voltak. Windows 10-zel legalább 13 (leggyorsabb idő) de inkább 20 mp szokott lenni.. mintha visszaestünk volna a Windows XP korszakába és m2-es SSD-m van, msconfig --> rendszerindításnál 1 processzormag helyett mind a 8 kiválasztva, feleslegesen induló programok letiltva, illetve a microsoft által előtelepített felesleges bloatware-eket is kitöröltem.

Nem csak az indítás lassú, hanem a programok betöltése is jóval lassabb, mint 8.1-en.. utóbbinál ugyanis minden azonnal történt, windows 10 óta tetű lassú minden. Megjegyzem a 8.1-es windowsom ráadásul nem is volt eredeti, míg a windows 10 az eredeti telepítés, tehát ebben is kedvezőbb feltételei lennének arra, hogy gyorsabb lehessen.

#lassú #Windows 10 #de mint a szar
2021. ápr. 4. 18:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
Te oldaladon lesz a probléma, mert gyorsabb a Win10 a 8-nál. Sokéves brand gépeken SSD-vel közelében sincs a te értékeidnek a boot idő.
2021. ápr. 4. 18:16
 2/15 anonim ***** válasza:
Fastboot be van kapcsolva?
2021. ápr. 4. 18:19
 3/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs minden drivered feltelepítve.
2021. ápr. 4. 18:33
 4/15 A kérdező kommentje:

1. Lehet, én csak azt mondom, hogy azt tapasztalom, hogy nem egy gépemmel így van / volt és a mostani laptopommal is ez van, hogy ugyanaz a gép 8.1-en gyorsabb volt, mint amilyen windows 10-en.

2. Igen, be van kapcsolva a fastboot, nem kellene?

3. Legjobb tudomásom szerint minden driver fel van telepítve és friss is, de a biztonság kedvéért ellenőrzöm.

2021. ápr. 4. 18:41
 5/15 A kérdező kommentje:
3-as. Fel van telepítve minden driver és frissek is. A windowson lehetett frissíteni, így azt megtettem. Most 26 másodperc alatt bootol a rendszer, azaz 20 másodperccel lassabban, mint 8.1 esetén.
2021. ápr. 4. 19:06
 6/15 A kérdező kommentje:
Most kikapcsoltam a gépet, hátha a frissítés telepítést még "nem heverte ki" és újraindítottam. Most 9.37 mp alatt bootolt, ami már egész jó.. de még mindig 3 másodperccel lassabb, mint a windows 8.1, pedig elvileg a 10-nek kellene gyorsabbnak lennie.
2021. ápr. 4. 19:13
 7/15 anonim ***** válasza:
Egyébként a gép gyorsasága nem egyenlő a bootidővel. Én legalábbis nem mértem egyszer sem hogy mennyi idő alatt indul, te meg fejből tolod a szekundumokat. Engem pont nem zavarna ha 5-10 másodperccel tovább tart az indulás, ha utána pöccre indul minden amit használok. Egyébként az indulás eléggé hardverfüggő.
2021. ápr. 4. 20:28
 8/15 A kérdező kommentje:

Hát ez az, hogy maga a programok indulása sem olyan pörgős, mint 8.1 esetén, pedig az előző laptopomban az SSD sem m.2-es volt.

A programok működése, pl Photoshop műveletek, illetve fájl másolások gyorsabbak csak.

2021. ápr. 4. 20:39
 9/15 anonim ***** válasza:
Igazából úgy tűnik, hogy a háttértár kezeléssel van valami gondja, ami akár driver gond is lehet.
2021. ápr. 4. 21:31
 10/15 A kérdező kommentje:

Tehetünk egy próbát, hátha csak azzal van gond.

Kifejezetten SSD driverre nem emlékszem, az előző gépemen mondjuk volt a Samsung Magician, (500 GB Samsung SSD 850 EVO SATA SSD) most más SSD-m van, mégpedig ez: 500 GB NVMe KINGSTON OM8PCP3 (RAID (SSD))

Egyetlen egy szoftvert találtam hozzá, ezt: "Kingston SSD Manager v1.1.2.6"

Leszedem, telepítem, beállítgatom és utána jelzek.

2021. ápr. 4. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!