Miért sokkal lassabb a windows 10 a 8.1-től? Nem pont, hogy fejlettebbnek, gyorsabbnak kellene lennie?
Windows 8.1-en 6, legfeljebb 8 másodperces boot időim voltak. Windows 10-zel legalább 13 (leggyorsabb idő) de inkább 20 mp szokott lenni.. mintha visszaestünk volna a Windows XP korszakába és m2-es SSD-m van, msconfig --> rendszerindításnál 1 processzormag helyett mind a 8 kiválasztva, feleslegesen induló programok letiltva, illetve a microsoft által előtelepített felesleges bloatware-eket is kitöröltem.
Nem csak az indítás lassú, hanem a programok betöltése is jóval lassabb, mint 8.1-en.. utóbbinál ugyanis minden azonnal történt, windows 10 óta tetű lassú minden. Megjegyzem a 8.1-es windowsom ráadásul nem is volt eredeti, míg a windows 10 az eredeti telepítés, tehát ebben is kedvezőbb feltételei lennének arra, hogy gyorsabb lehessen.
1. Lehet, én csak azt mondom, hogy azt tapasztalom, hogy nem egy gépemmel így van / volt és a mostani laptopommal is ez van, hogy ugyanaz a gép 8.1-en gyorsabb volt, mint amilyen windows 10-en.
2. Igen, be van kapcsolva a fastboot, nem kellene?
3. Legjobb tudomásom szerint minden driver fel van telepítve és friss is, de a biztonság kedvéért ellenőrzöm.
Hát ez az, hogy maga a programok indulása sem olyan pörgős, mint 8.1 esetén, pedig az előző laptopomban az SSD sem m.2-es volt.
A programok működése, pl Photoshop műveletek, illetve fájl másolások gyorsabbak csak.
Tehetünk egy próbát, hátha csak azzal van gond.
Kifejezetten SSD driverre nem emlékszem, az előző gépemen mondjuk volt a Samsung Magician, (500 GB Samsung SSD 850 EVO SATA SSD) most más SSD-m van, mégpedig ez: 500 GB NVMe KINGSTON OM8PCP3 (RAID (SSD))
Egyetlen egy szoftvert találtam hozzá, ezt: "Kingston SSD Manager v1.1.2.6"
Leszedem, telepítem, beállítgatom és utána jelzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!