Linux Mint Cinnamon vagy Mate?
Mi a különbség?
Hova lett a többi ablakkezelő?
Mikor adnak ki új Mint verziót? Évente?
20.1 van fent Ez LTS?
Nincs olyan, hogy legjobb, mindenki a saját igényei szerint választja meg az asztali környezetét. Én sosem használtam huzamosabb ideig a Cinnamont, csak kipróbálásszinten nyomkodtam, mert semmi olyasmit nem tud, ami nekem fontos lenne.
Fényerőproblémára: xbacklight fent van?
Illetve xrandr, xcalib, rgamma is használható terminálból.
Én kékpárti vagyok, nem szeretem a zöldet a gépemen :)
Az egy dolog , én hulye Acer laptopot vettem . Jó is lett volna de ez az Intel optane alapú valami olyan állat, hogy Linux alatt 1.5 óra alatt lemerül, win alatt meg 6-7 óra üzemidős. És Linux alatt lassabb de nem kicsit.
Igy azon nincs Linux , azért nem kell a fényerőt állítani mert mire beallitom lemerült .
Tableten még jó lehetne, de a Bluetooth keyboard nem csatlakozik , ha meg nem lehet gépelni akkor nem kell.
"Mikor adnak ki új Mint verziót? Évente? 20.1 van fent Ez LTS?"
"Akkor gondolom a legjobb a cinnanom"
Aki az eye-candy-t és a csili-vilit szereti, annak igen. Nekem gyengusz gépem van és amúgy is a letisztultabb rendszereket szeretem, úgyhogy nekem a Mate jön be jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!