Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy töltsem le az asztali...

Hogy töltsem le az asztali gépre való verziót a linuxmint.hu-ról?

Figyelt kérdés

Úgy tudom a linuxmint.hu-ról történik a Linux Mint letöltése?

És az asztali számítógéphez való verzió az a KDE?

KDE-nél a Linux Mint 18.3 Sylvia (LTS verzió) a legutóbbi, de ez elég régi lehet, mert 2021 áprilisig van rá támogatás.

A torrentes letöltést szeretném kihagyni mert egyáltalán nem értek hozzá.

A linuxmint.hu-n a Linux Mint 18.3 Sylvia (LTS verzió)-nál , ha a KDE DVD (Main Edition) [64 bit]-re kattintok nem kezdi letölteni a gépre. Hanem átvisz egy [link]

oldalra. Ott se tudom letölteni. Ott van Download mirrors felirat, az nem tudom mi. Jobbra van Donate, Participate és Download felirat. Ha erre a Download feliratra kattintok, akkor se tölti le, hanem kiadja azt az oldalt, hogy "Download Linux Mint 20.1 Ulyssa". De én az asztali gépre való verziót szeretném.

Hogy és honnan lehet letölteni?

2021. márc. 27. 19:16
 1/4 Argloss ***** válasza:
100%

Ez a hivatalos oldal:

[link]

Cinnamon, Mate, Xfce a kezelőfelületben, alap programokban tér el. Az Xfce a legkisebb gépigényű.

Szerintem a Linux Mint 20.1 "Ulyssa" - Cinnamon (64-bit) változatot töltsd le:

[link]

Download mirrors résznél válaszd ki a neked tetsző linket.

2021. márc. 27. 19:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Sikerült. Köszi :))
2021. márc. 27. 19:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindegyik verzió asztali a Linux Mint -ből.

A Cinnamon/Mate/Xfce/KDE durván szólva csak az ablakok kerete, a tálca, menü fájlkezelő képnézegető és login-screen-ben kölömböznek. Nem muszáj KDE-t.

Az újabb verziók pl 20.1 is asztali és a főoldalon már csak azokat ajánlja.

A download mirrors kell neked. Ott a mindegyik egy letöltési link. Csak sok szerveren elérhető világszerte ugyanaz a fájl és azt egy ilyen listába gyűjtik. Ezt hagyományosan így hívják. Ügye tükröt jelent. Válassz a mirror-ok közül egy magyar vagy legalább európait, mert az nyílván gyorsabb. A link a mirror-lista jobb oszlopában már a telepítő lemezkép.

A lemezképet USB pendrivera vagy DVDre kell írni. Nem fájlként kell másolni, hanem egy spéci programmal.

2021. márc. 27. 19:45
 4/4 anonim ***** válasza:
2021. márc. 28. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!