Windows 10! Totál gyépésként elmagyaráznátok nekem mi a különbség a 2 termékkulcs között?
Egyik miért kerül 199 $-ba a másik meg miért 3500 Forintba?
Windows 10 Pro-t töltöm most le a microsoft honlapjáról de arra gondoltam nem kellene kivételesen KMSpico-zni hanem megvenni normálisan a kulcsot. De úgy tudom baromi drága viszont a magyar linken meg pár ezer forintokért hirdetik.
Elmagyaráznátok nekem - tök gyépés laikusként - hogyha nem majomkodom az aktivátorokkal, akkor milyen lehetőségem van Win 10 Pro-t használni és hogyan?
Köszi!
"..ez az EU-ban teljesen legális.."
Hát a cikk alapján nekem nem úgy tűnik. És tudtommal Németország is EU tag.
De azt meg merem kockáztatni, hogy nálunk Magyarországon ez még évekig nem fogja érdekelni a kutyát se.
Egyáltalán nem legális, a Microsoft globálisan is fellép ezek a kulcsok ellen majd. Ha nagyon elszánják magukat, lehet szimplán csak kiaktiválják az ilyen kulcsokkal használt eszközök operációs rendszerét.
Valamelyik héten is itt vergődött valaki, hogy márpedig ne használj teljesen legális, 6 hónapig tartó ingyenes tesztelésre szánt kulcsokat, mert hogy teljesen legálba megveszed 2 ezer forintért..
Uhm, oké a gond hogy egyáltalán nem legális. Máskülönben ha veszel egyet, az sem biztos hogy nem egy ingyenes, többször használatos tesztkulcsot kapsz ami ugyanúgy kiaktiválódik 6 hónap után..
Ha nagyon akarod, vedd meg de nincs sok értelme.
A Microsoft maga is beismerte hogy fogalma nincs arról hogy mely kulcsok szürkék és melyek jogtiszták. Ugyanis egy kulcs lehet eredeti de attól még nem jogtiszta.
Ez azért van mert a 'rendszerépítőknek' van engedélye erre. pl:laptopgyártók tonnaszám nyomják ezeket a kulcsokat jogtisztán.
De azt az ms nem tudja ellenőrizni hogy egy ilyen kulcs valóban olyan gépre kerül e amire kellene.
Most nem teszem be az EU-s linket. 2012 óta érvényben van.
Röviden annyiról van szó, hogy a már megvásárolt program licencenszedet, mint "használt" dolgot, eladhatod, ha már nem kell.
Nem lehet örökre a gépedhez láncolni.
Mondjuk ez így logikus... Bedöglik a számítógéped, miért kellene a legálisan vásárolt programjaidnak is vele halni.
Viszont az egy licensz - egy felhasználó rész továbbra sem változott. Vagyis pl. egy kulccsal nem lehet csak egy program aktív.
És ha jól emlékszem, a mennyiségi licenszeket, csak egyben lehet eladni. Na, itt kezdődik az illegális rész.
Amúgy nem a COA matricától válik legálissá a Windows kulcs, hanem a számlától. Nemrég volt a kezemben egy új laptop, biosba égetett kulcs, előtelepített W10. Matrica sehol. Csak a felirat a dobozán hogy előtelepített Windows Home 10S...
A NAV a számlát kéri tőled, ha ellenőriz.
A hardveraprón látszik a különbség:
Ha számlával veszed a kulcsokat vállalkozótól, mindjárt nem 1000Ft lesz egy Windows10. Mondjuk nem is 40k...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!