Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Létezik már ez a technológia?...

Létezik már ez a technológia? Vagy ismét feltaláltam valamit?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő: rengeteg filmet töltök le, és masolom át őket külső HDD-re, hogy ha esetleg megszűnnének a torrent áruházak mint külföldön, akkor továbbra is legyenek filmjeim. A problémám, hogy nem tudom nyomon követni, hogy melyik HDD-n mely filmek találhatóak. Az lenne a legjobb ha csinalhatnék egy WORD dokumentumot a számítógépemen amin összeírom, hogy az adott HDD-n melyik filmek vannak. Ezután kellene generálni egy QR kód szerű dolgot, amit ha kinyomtatok és ráragasztok a HDD hátuljára és ezt a kódot leolvasom a telefonommal az megnyitja a dokumentumot. Ezt lehetséges megoldani valahogy? Múltkor azt a kérdést tettem fel h mi lenne ha a telefonunk szemüvegekbe lennének építve és itt mindenki lehülyézett, rá pár hónapra jöttek a hírek, hogy az Apple készül piacra dobni egy ilyen terméket :/

2021. márc. 14. 20:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
Szóval képzeljünk el egy szobát, ami tele van merevlemezekkel és te egy telefonnal qr kódokat olvasol és egy word filet böngészel hogy mi van rajtuk? Ennél elcseszettebb ötletet még életemben nem olvastam. Ennél még a dvd visszatekerő gép is hasznosabb.
2021. márc. 14. 22:35
 12/20 anonim ***** válasza:

nem megsérteni akarlak, de olvastál már le qr kódot, amin szöveg volt?

ezért írtam, hogy ehhez nem kell a word dokumentum, mert ahogy beolvasod a qr kódot, kiírja a szöveget.

2021. márc. 14. 23:24
 13/20 A kérdező kommentje:

"csak atalakulnak

majd ingyen (teljesen legalisan) szerezheted be 4-8K ban a filmeket...

mi lesz akkor a problema?

persze az aktualisokat nem, de azokat hogy toltod le elore ami 2022 ben jelenik meg pl.?

mint az Urgolyhokat? :D"

Erről valami közelebbit tudnál mondani? Remélem nem a Netflixre gondolsz, ugyanis ott az általam kedvelt filmek nagyjbáól 1%-a található meg.

2021. márc. 14. 23:41
 14/20 A kérdező kommentje:

"Azt ugye tudod, hogy te semmit soha nem találtál fel? Az a cikk, amiben le volt írva, hogy az Apple készül piacra dobni ilyen terméket. Amikor egy ilyen cikk megszületik, van fogalmad róla, hogy az mögött valójában mennyi tervezés és energia/pénzbefektetés van, milyen régóta kísérletezhetnek már vele? Valószínűleg évekkel ezelőtt megszületett már az elképzelés és a projektet már akkor elindították, de csak mostanra értek el a végtermék elkészítéséig.

Szóval, miközben ilyesmi neked csak pár hónapja jutott eszedbe, aközben már évek óta fejlesztés alatt állt a termék maga.

Most ezzel a gondolatmenettel nem kérdőjeleztem meg az állításaid tényszerűségét, de ha bele akarnék menni, már jó 4 éve is voltak hírek a Google próbálkozásairól (sőt, jó az inkább 2012-nek), szóval nagyon nem új keletű az elképzelés. Annyi, hogy ahogy elnéztem, az Apple kicsit kifinomultabban próbálja megalkotni ezt a cuccot."

Nosza hát, küldj egy cikket ami 2018 előtt ezzel a témával foglalkozik.

2021. márc. 14. 23:42
 15/20 A kérdező kommentje:

"Szóval képzeljünk el egy szobát, ami tele van merevlemezekkel és te egy telefonnal qr kódokat olvasol és egy word filet böngészel hogy mi van rajtuk? Ennél elcseszettebb ötletet még életemben nem olvastam. Ennél még a dvd visszatekerő gép is hasznosabb."

Szóval a nagy raktárakban ahol még most is vonalkódos rendszerek működnek teljesen jól azok el vannak cseszve? amúgy meg max 5-6 darab hdd-ről van szó

2021. márc. 14. 23:47
 16/20 CspCsj ***** válasza:
100%

#12:

Ha arra gondolsz, hogy a HDD tartalma közvetlenül a QR kódba legyen tárolva, elsőre jónak tűnhet, de mérlegelni kell:

- Bár elég sok karakter fér egy QR kódba, azért sok film is felférhet egy HDD-re, - szóval kifuthat a keretből, pláne ha nem csak a filmek címét/évszámát tárolná, hanem egyéb információkat is. (pl. kategóriák, plusz feliratok-hangcsatornák, kép-hangminőség, hossz stb.)

- Vagy ha gyakran változik egy-egy HDD tartalma, ilyenkor ugye új QR kódot kell nyomtatni. (ugyanígy, ha hiányzó extra információk lennének pótolva)

2021. márc. 14. 23:51
 17/20 anonim ***** válasza:
jogos :)
2021. márc. 15. 00:26
 18/20 anonim ***** válasza:
55%

#16 szerintem inkább magukat a filmeket kellene qr kódban tárolni. :)

Tehát kérdező, térjünk csak vissza arra a qr kódra. Szóval az általad említett raktárban ahol 5-6 film van úgy fogsz megtalálni egy filmet hogy bemész a taktárba és elkezded egyenként beolvasni a qr kódoat, majd végigböngészed a word dokumentumokat? Mert ha pontosan ez a terv, akkor nyilvánvalóam csak trollkodsz. Ennyire senki sem lehet hülye. Ha már office, fogsz egy excel táblát, a film mellé írod hogy hányas számú hdd-n van a film, leemeled mondjuk a 3-as számú hdd-t. Ha a kezedben levő hdd tartalmára vagy kiváncs, akkor szűrés.

A raktárak sem úgy működnek ahogy te elképzeled.

2021. márc. 15. 06:40
 19/20 anonim ***** válasza:

Én Excelben tartom nyilván a filmjeimet. Rendezhető, kereshető, és bővíthető.

Ebben szerepel az adott film címe mellett, a HELYE is. Nem kell hozzá QR kód.

Amúgy a filmet kellene azonosítani, nem a háttértárat.

A raktáros analógiával: Nem a raktár ajtajára kell tenni a QR kódot, hanem a tárolt termékre. Az adatbázis meg majd megmutatja hogy HOL találod.

2021. márc. 15. 11:46
 20/20 anonim ***** válasza:

[link] - nem kell messze menni, Wikipédia a barátod. Itt van is egy kép ilyesmi címmel, hogy a "Glass prototípusa 2012 júniusában a Google I/O konferencián".

[link] - ez már egy új verzió.

[link] - ez még a régebbi verzió, 2014.

Akad rá példa. Most képzelheted, hogyha a Google már 2012-ben rendelkezett egy prototípussal, akkor milyen régóta állhatott fejlesztés alatt a termék maga. Ha tippelnem kéne, talán 2005-ben már megszülethetett az elképzelés, de nem tudom, hisz erről nem találtam infót.

2021. márc. 15. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!