Hogyan tudnám telepíteni Windows 10 mellé a Kali Linuxot? Bocsi, ha gagyi a kérdés!
Legjobb ha külön lemezre tudod telepíteni.
Aztán a gép boot menüjéből választod melyiket használod.
Ez úgy hangzik, mintha telepítéskor kihúznánk alóla a telepítő rendszert. A grafikus telepítést választottad?
Ellenőrizd a letöltést, ott vannak jobb szélen az SHA256 checksum értékek.
Sziasztok!
Van külön particíó, ahova telepíthetem.
A grafikus telepítést választottam.
Tényleg olyan, mintha kihúzná valami alóla a telepítő rendszert, csak arra nem jöttem rá, hogy ez mitől van?
Mik ezek a SHA256 checksum kódok? Mire jók ezek a kódok? Bocsi, de még kezdő vagyok és nem tudom, hogy mire jó ez a SHA256 checksum kód.
Ha Windows alatt töltötted le az iso fájlt, akkor nyiss egy terminál ablakot és írd be (az xy.iso helyére a letöltött iso fájlt írd):
certutil -hashfile xy.iso SHA256
Vagy Linux disztrókón általában:
sha256sum xy.iso
Ez ki fog írni egy csúnya betű-szám sorozatot, annak kell megegyeznie a weboldalon lévővel. (Elég az első és utolsó pár karaktert megnézni, nem kell végig az egészet.) Ha stimmel, akkor nem sérült a fájl.
Megpróbálhatod egy másik USB aljzatban, vagy másik pendrájvval is, ha van. Valószínűleg valami triviális hiba lesz, csak ezt így nehéz kiszűrni. (De hát aki Kali-t akar telepíteni. :D)
Először is kezdőbarát például:Ubuntu, Linux Mint. Személyes véleményem szerint ezek a rendszerek nagyon jók, viszont nem minden esetben, és nem minden embernek. Ha elkezdesz használni valamit, azt szerintem ne a bonyolult rendszerrel kezd, hanem haladj lépésről-lépésre. Azt előre elmondom neked, hogy még a "kezdőbarát" rendszert is TANULNI kell. Ha nincs benned az, hogy megtanulj egy új rendszert, akkor belekezdhetsz, de csak csalódni fogsz, és az eredménye az lesz, hogy a Linux sz@r, meg nem jó semmire.
Másodszor kezdj el olvasni a témában, például:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!