Windows 10 mellé lehetne Windows XP-t vagy telepíteni? úgy hogy már a Windows 10 fent van és ne kelljen újra tennem. Ugyanarra a HDD-re külön partícióra.
2# A dual boot az stimmel, csak hogy működjön előbb mindig a régebbi op-rendszert kel telepíteni jelen esetben az XP-t, majd a Win 10-et, linuxnál a grub nak köszönhetően választani lehet a két rendszer között, két windows-nál viszont a sorrend fontos hogy működjön a dual boot. Max a működő win 10-re fel lehet rakni egy virtual gépre ax xp-t persze kérdés mire kel az XP.
Win7-el nem volt tökéletes?
"Kompatibilitási problémák megoldása"-val próbálkoztál?
Eddig a Win7 minden XP kompatibilis drivert és alkalmazást gond nélkül futtatott nekem!
Még valami! Ha a Win7 javasolta valamelyik XP SP verziót, akkor fogadd el és indítsd. Ezután ez az alkalmazás automatikusan a megfelelő kompatibilitási beállításokkal fog indulni. Az elindított programot zárd be majd indítsd el újra, "Futtatás rendszergazdaként" módon!
Köszönöm.
Win7 a régi laptopon volt. Azon is voltak hibák főleg felvételkor, mostani új laptopon a Win10-nél olyan hogy felismeri az eszközt, de gyakorlatilag leválasztja folyamatosan. (egyszer működött csak)
Először Windows 7-et akartam rátenni alap rendszernek is, de nincs a hálózati kártyához driver win7-re...
Win7-es kombatibilitási módban sem jó, xp-t még megnézzem hátha.
Virtuális PC-vel próbálkoztam xp-vel rátettem a drivert, de mivel fent van a 10-esen a driverje ugyanúgy lehajigálja. Azt nem tudom hogy ha a 10-esről leszedem valahogy a drivert akkor a Virtuális pc felfogja-e ismerni egyáltalán,
#4 vagyok:
Nekem úgy tűnik, hogy a Microsoft szokásos szopatásának áldozata vagy.
Nekem ugyanilyen típusú problémám volt a kijelző driverével. A laptopom gyártójának az oldala (HP) adott egy telepítőt amivel sikerült kiütnöm az eredeti drivert, hiába erőszakoskodott a win7 hogy az a legfrissebb.
Ezután körülnéztem fórumokon, hogy mert a win7 még ekkor sem volt hajlandó átállni HD felbontásra. Az egyiken megkaptam a választ. A regedit-be kellett egy értéket módosítanom, hogy engedélyezze.
Nem tudom hogy ez segíteni fog -e neked?
Köszi, tavalyi vételű dell laptop sajnos már ehhez driver cd sincs. mondván használjam Windows 10-el mert az felismeri...
A tv tunerről sajnos kb semmi fórum, még a gyártó weblapja sem jön be gondolom megszűnt a cég közben
#6 vagyok:
Bocsi, de csak felületesen néztem utána egy kérdésnek. A többi részét meghagyom neked!
TUDOM hogy Win7-tel (és XP-vel is) meg lehet azt csinálni, hogy leválasztasz egy partíciót, telepítesz rá egy rendszert, és azt UTÓLAG bootolhatóvá teszed!
Én valamikor régen már megcsináltam Win7-tel, tehát ez biztos!
Amit sikerült összekaparnom, az a Bootcfg parancs! De arra is emlékszem, hogy ez mellett még más parancsot is kellett használnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!