Gimp-ben hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy képből egy adott méretű(pl. 250*200 képpontos)részt vágjunk ki?
Pontosan hol keressem? Mert nem találtam: [link]
Ezen belül hol keressem?
Ugyanez a probléma...
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..
...azzal a különbséggel, hogy nálad mégiscsak a képernyőn van, mégpedig a jobb felső panel fülsorának a közepén. Ha ott is jó, akkor csak kattints oda, egyébként meg húzd az eredeti helyére, az eszközök alá. Én az utóbbit javaslom, gyakorlatilag folyamatosan használod, ott jobban kéznél van.
@#5:
Gyanúm, hogy te a Legacy ikontémát (vagy esetleg még a 2.8x Gimp-verziót) használod, azért tér el az eszközbeállító ablak ikonja. Ami nálad így néz ki...
...az Kérdezőnél ilyen:
Ez az ikon megvan a képen, csak nem a megszokott helyén. Hogy odakerüljön, csak annyi a teendő, hogy Kérdező a köröcskével jelölt fület áthúzza a másik panel fülei közé, a nyíllal jelzett helyre:
Igen, a legacy témát használom.
@#8:
Nagyon meg tudlak érteni, a hivatalos színes ikontéma szerintem is elég gagyi, szedett-vedett hatású. A különbség az, hogy a klasszikus ikonok még kötött méretű pixelgrafikában vannak (vagyis csak minőségromlással nagyíthatók), az újabbak már SVG-ben.
Próbáltam ízlésesebb naprakész ikonkészletet keresni. Látatlanban tömeges találatra számítottam, de vagy én kerestem rosszul, vagy a Gimp-fanokat hagyta cserben a kreativitásuk, maximum a ma már fárasztóan érdektelen flat-stílusra leltem példát, ami kábé ugyanaz, mint a beépített Symbolic. Mindenesetre, ha már matattam vele, egyelőre mégis átálltam a mostani színes változatra. Minimumra méretezve egészen tűrhető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!