A gimp vagy a Pixlr a jobb? Vagyis kinek melyik vált be jobban?!
Gimp. Szerintem alapból is (sokkal) többet tud, de a terjedelmes plugin-hátterét, szkriptelhetőségét is beleszámítva még nagyobb az előnye. Jegyzem is meg, az ingyenes Pixlr-verzióval vetem össze, a fizetősökről nem tudok semmit. Az mindenesetre megint csak a Gimp felé hajlítja a rokonszenvemet, hogy eredendően szabad, sőt nyílt forráskódú szoftver, amelynek csúf anyagi szempontok közrejátszása nélkül is elérhető minden lehetősége. Ízlés és internetelérés kérdése, de én jobban kedvelem az offline programokat, és nem tudom, a Pixlrnek mostanában van-e egyáltalán ilyen változata.
Az is igaz viszont, hogy kinek-kinek egyéni megítélésén múlik, hogy mit tekint „jobbnak”. Lehet, hogy neked a Pixlr mondjuk átláthatóbb vagy jobban kézre áll, a tudása pedig bőven kielégíti az igényeidet. Ha így van, válaszd azt, hiszen szintén kiváló, jól használható program. Egyébként leginkább azt javaslom, hogy egy darabig még párhuzamosan próbálgasd mindkettőt, míg leülepedik benned, hogy te magad mit vársz el egy képszerkesztőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!