Minecraftban a modok miatt nagyon leesik az FPS. Jobb gépen jobban futna?
Részletesebben annyi van, hogy kb. 130 modot raktam bele, amivel egy "szűz új" világban semmi gond nincs azon kívül, hogy 4-5 percig bootol. Azonban amikor elkezd építkezni az ember, és kb. 10 köbméteren átlagban 10-20 alapjátékos és modos blokk van, akkor 10-20 között ugrál az FPS is. Hozzá kell tennem, hogy a gép kicsit régebbi. I5 proci, 8 GB RAM, nVidia GeForce 820M videokártya. Csak azon tűnődtem, hogyha a messzi jövőben, amikor tényleg szükségem is lesz egy jobb teljesítményű asztali gépre, akkor azon is ilyen sokáig fog bootolni, és a sok blokktól befagyni a játék a Java sajátosságai és a modok rossz konfigurációjából fakadó nagy teljesítményigény miatt, vagy várható javulás? Ez elsősorban akkor derülne ki, ha kipróbálnám egy jobb gépen, amire pillanatnyilag lehetőség nincs.
Azért tettem fel a kérdést, hogy hátha van itt valaki akinek komolyabb PC-je van, és komolyabban szokott építkezni Minecraftban úgy, hogy nagyon sok mod (esetleg shader, textúracsomag) van berakva. Nektek is ennyire leesik az FPS, ha kezd felgyülemleni a sok részletesen megépített dolog, vagy jobb gépeknél ez nem tapasztalható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!