Van olyan online program, amivel fotókat lehet pdf dokumentumba összekapcsolni?
Régen csináltam olyat, hogy szöveges dokumentumban oldalanként beszúrtam képeket és aztán a dokumentumot pdf-be mentettem.
Az ilyen netről letölthető digitalizált könyvek is úgy készülnek, hogy könyvek lapjait átfényképezik/átszkennelik. De mivel lehet ezt pdf-be formálni?
Vannak "pdf nyomtató" programok is.
Illetve bizonyos képkezelő programok is biztosan rendelkeznek ilyen funkcióval.
Jobb kérdész szerintem inkább, hogy érdemes-e. Egy hatalmas méretű és nehezen kezelhető fájlt kapsz így.
Ha képeskönyvet akarsz csinálni, egyszerűen összetömöríted CBZ-be, ha pedig szöveges könyvet fényképeztél, akkor rosszabb esetben teheted ugyanazt, jobb esetben vannak szövegfelismerő alkalmazások, amik jobb gépelt szöveggé alakítják a fényképezett vagy scannelt szöveget. Nem tudom, ezek hogy állnak most, régebben azért még félre tudtak olvasni egy-egy betűt és az ábrákkal és képletekkel sem voltak a helyzet magaslatán.
Ha normálisan újratömöríti azaz újramenti jpg-ben a szkennelt / fotózott képet (pl irfanviewben), akkor az egyébként 5 mb os kép megáll 200 kilobájton, és már nem akkora a dokumentum.
Köztudott, hogy a fotoeszközök/szkennerek minden baromságot belekódolnak a képinformációk közé ami tök felesleges. Ezek csak speciális szoftverekkel olvashatóak ki, záridő, dátum, eszköz/optika típus, hely, beállítások, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!