Excel: Miért van az, hogy a egy cellába mondjuk bele van írva, hogy 79,18 és a százalékjelre kattintok és ő 7918%-ot mutat? Át lehet állítani, hogy ne szorozza fel 100-zal?
Figyelt kérdés
2021. márc. 1. 14:27
1/13 anonim 

válasza:

Nem, nem lehet átállítani, hogy hibás értékeket mutasson.
3/13 anonim 

válasza:

A százalék az arány. 1=100%, 0,2=20%. 79,18 az 79 egész és 18 század. Vagyis 7900%+18%
4/13 anonim 

válasza:

Az érték 100-ad részét kell a cellába írni.
5/13 A kérdező kommentje:
Egy részről értem, más részről pedig én nem arányként kezelem, hanem arány*100-t értek alatta.
Nem úgy szoktam megadni egy arányt, hogy 0,45 - és akkor az 45%, hanem 45 és biggyesszem mögé, hogy %.
Köszönöm a válaszokat!
2021. márc. 1. 19:10
6/13 anonim 

válasza:

lehet h ha gépeled és nem kattintod a menuben akkor elfogadja
7/13 anonim 

válasza:

Akkor a cellák formázásánál állítsd be, hogy tegyen %-ot a számok után, és a képletnél is vedd figyelembe.
8/13 A kérdező kommentje:
Ha gépelem, akkor szövegként fogja értelmezni.
fantasztikusan hosszú és bonyolult megoldás.
Nem minden az én logikám alapján működik.
2021. márc. 1. 19:24
9/13 anonim 

válasza:

gondolom 0.7918 -at fogsz akkor gépelni
10/13 anonim 

válasza:

"Nem úgy szoktam megadni egy arányt, hogy 0,45 - és akkor az 45%, hanem 45 és biggyesszem mögé, hogy %."
Igen, ez a százalék. De ha nem teszed elé, akkor sima számnak veszi, majd ha utólag teszed rá a százalék formázást, akkor emiatt "szorozza" százzal.
Ha manuális adat, nincs más mint 100-al osztva beírni. Ha képlet, akkor abba kell tenni egy százas osztást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!