Hogyan lehet úgy újratelepíteni programot ugyanarra a gépre, mintha új gépre telepíteném?
Nem egészen értem a kérdést, de:
Egy programnak általában három helyen lehet nyoma Winsows alatt:
- Program Files (vagy ahova telepítetted kézileg)
- AppData (a személyre szabott tulajdonságokhoz)
- Registry (bizonyos programok itt tárolnak alapszintű beállításokat)
Nem minden ír mindháromba, de ezeket érdemes megnézni.
Illetve ha generál a promgram uninstallert, az általában önmaga letörli ezeket.
Ezután már semmi nyoma nem lesz a rendszeren hogy a program valaha telepítve volt.
Ha nem jól értelmeztem a kérdésed akkor bocsi.
Jól értelmezted, de hiába uninstallálom, újratelepítésnél azt írja ki, hogy a licensz lejárt.
A download internet manager-ről van szó egyébként!
Ha egyszeri aktiválásos a licenc, azt másodszor már nem fogod tudni aktiválni. Nekem pl. OEM licences a Windows, így ha gépet cserélek azon már nem tudom aktiválni, de ugyanazon a gépen újratelepítve felismeri és magától újraaktiválódik.
Már első telepítésre is probléma volt a licenccel vagy mi indokolta az újratelepítést, egyébként?
Én azt javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a Supporttal vagy azzal akitől a licenckulcsot vásároltad.
Keress rá a regeditre (beállítás-szerkesztő) > futtatás rendszergazdaként
Azon belül nézd meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE illetve a HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE alatt, hogy van-e a program nevére, vagy gyártójára utaló kulcs. Ha igen, töröld.
Elviekben igen, ha sem a fájlok között sem a beállításjegyzékben semmilyen nyoma nem marad annak hogy a program valaha telepítve volt, akkor úgy kell hogy viselkedjen mintha vadonatúj telepítés lenne, hiszen honnan tudna róla ha minden nyoma törölve lett. Elvileg.
Gyakorlatban léteznek trükkös DRM-ek, de...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!