Ha újratelepítem a Windowst (win7) utána már használatra kész vagy külön telepítenem kell illesztőprogramokat?
Hogy tudd mit kell letöltened, ahhoz elsősorban ismerned kell a gépedben lévő hardverelemeket, amiket például az Aida64 megmutat/kilistázz. Aida64: [link]
Az illesztőprogramokat érdemes a gyártó oldaláról letölteni.
Videokártyához:
AMD: [link]
nVidia: [link]
Ha a gyártó oldala már nem létezne vagy nem találod az oldalán az illesztőprogramot akkor érdemes az alaplap támogatási (support) oldalán keresgélni (bár ott általában elavult szokott lenni a verziószáma az adott illesztőprogramnak).
azt hiszem a 7 ben van már power shell
akk azt kell csinálni
indítasz power shellt rendszergazdaként
beírod ezt
Export-WindowsDriver -Online -Destination C:\drivers
ezzel csinál egy mappát a c-n
azt kimented
újrahúzod a rendszert
az eszközekezelőben megnézed mi hiányzik
ami hiányzik azt megkeresed a kimenetett drivers mappában
minden driver mappájában van egy inf kiterjesztésű file
arra rámász - jobb gomb - telepítés
így az összes drivert vissza tudod tenni ha kell
# 7
ez minden rendszeren működik amiben van már powershell
(elvileg a 7-ben már van - de 8-8.1-10-ben tuti)
ezt akkor szokták csinálni amikor külön ki kell menteni a drivereket
pl amikor nlite -al módosított telepítőbe akarja valaki alapból beletenni a drivereket - ilyenkor a progi alapból telepítí
de
én mindig mikor új gépet húzok újra - és van rajta rendszer - kapsából lementem
ezzel az összes drivert lementi - bár szoktak gondok lenni ha pl win 7-es drivert akar valaki win10-re integrálni
az a jó hogy ahogy írtam minden mappában vagy egy *.inf file - amivel egyből lehet telepíteni win alól
pl egy videókártya drivert is sokkal gyorsabban felrak ezzel a módszerrel - mint az eredeti telepítővel 😊
# 9
nem midnig tüölti le - nem mindent telepít újra (főleg nem a 7 vagy a 8.1)
csak a biztonság kedvéért szoktam így lementeni
általában valóban nincs baj - és visszateszi őket
de
fő a biztosnág (nem baj az ha megvan)
és
ahogy írtam pl én mindent így telepítek újra a saját gépemen
nekem pl nem rakja fel a hangkártyát - amit így 2 kattintással vissza tudok tenni
+ a videókártyát is így rakom fel - mert így felteszi 1 perc alatt - az eredeti telepítővel meg vagy 4-5 perc mire végez
+ az így lementett telepítőkben nicns semmi "szemét" tehát csak a szügséges filokat teszi fel - nem mellé még 10 dolgot ami nem kell..
de ezt a módszert csak tippnek adtam a kérdezőnek
inkább legyen egy lemnetett mappa a driverekkel - minthogy utána órákig keresgetni kelljen
azért írtam így le mert a kérdés alapján látszik h a kérdező nincs annyira otthon a témában..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!