Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megoldható, hogy automatikusan...

Megoldható, hogy automatikusan generáljon feliratot?

Figyelt kérdés
Olyan angol filmekhez, videókhoz szeretnék angol feliratot vlcben, vagy bármilyen másik programban, amikhez nem készült. Úgy tudom a youtubeon van ilyen funkció, de minden videót ezért feltenni youtubera macerás lenne.
2021. jan. 30. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Még a Youtube-on is kezdetleges, és ha nem tisztán hallható a beszéd, félrefordít. Ilyen, vagy ettől kisebb tudású program nem alkalmas arra, hogy te feliratot hozz létre és tegyél közzé másoknak, mivel a végeredmény élvezhetetlen lesz, értelmes helyeken ahol van bármilyen minőségi standard, meg sem engednéd ezt jelentetni. Ettől már csak a gépi fordítózás rosszabb.

A feliratkészítés egy olyan hobbi/hivatás, amihez elengedhetetlen a nyelvtudás és a terjedelmes szókincs. Ezek hiányában az "AI"-t sem tudnád kijavítani, illetve ezek meglétével eleve nem lenne szükség segédprogramra.

2021. jan. 30. 15:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Kizárólag saját felhasználásra szeretném, sajnos az angolom nem a legerősebb, sokszor jó lenne ha látnám is az adott szót amit nem értek (leginkább akcentusok miatt).
2021. jan. 30. 15:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Illetve lehet félreérthetően fogalmaztam, angol filmet angolul szeretném, hogy feliratozzon. Próbáltam hang alapú gépelő programokat de 10 mondatból talán 1-et ha leírt...
2021. jan. 30. 15:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Mobilon próbáld ki a google live transcribe applikációt, ha az a szint megfelel, akkor valószínűleg össze lehetne rakni egy plugint, ami hasonlót csinál egy videolejátszóban, de ez már programozási feladat. Ha nem olyan sokszor kell, akkor szerintem csak használd az applikációt, és inkább próbálj felirattal már rendelkező filmeket/sorozatokat nézni. Ahogy azt az első is említette, ez azért még nem igazán pontos, de általában érti a normális beszédet.
2021. febr. 2. 14:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet próbálgatom. A youtube funkciója egyébként megfelelő, csak jó lenne vlcn lejátszott fájlokra is használni.
2021. febr. 3. 23:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Gyakorlásnak nagyon jó lenne összekombinálni a vlc-vel a google hangfelismerő + fordító funkcióját, de sajnos okafogyatt az egész elképzelés már az elejétől fogva.

Netflix, HBO go és társai: alapból ott a felirat.

Ha nem ezeket nézed, akkor értelemszerűen 2 perccel tovább tart, mert letöltöd a feliratot, és úgy nézed meg.

Angolul kb így kell tanulni, ezt jól látod. Ezért lenne nagyon fontos, hogy jó minőségű feliratot olvassál közben.

2021. febr. 11. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!