Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megközelítőleg hány felhasznál...

Megközelítőleg hány felhasználónak (vagy a felhasználók hány szazalékának) lehet kalóz Windows verzió telepítve a saját eszközén/eszközein?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy meghatározhatatlan, de ha tippelnetek kéne, ti mit mondanátok? Csak az átlag, otthoni felhasználókra vagyok kiváncsi, értelemszerűen a nagyobb cégek ezt nem tehetik meg.

Magyarországon több lehet az átlagnál?

2021. jan. 25. 17:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Tippelésre kb. az emberek 15%-a
2021. jan. 25. 17:41
 2/11 anonim ***** válasza:
37%
Windows 10 óta kevés embernek, hiszen Online letölthető a telepítő, egy Windows kulcs pedig 1500-2000 forintért megvásárolható.
2021. jan. 25. 18:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A tapasztalataim alapján legalább 50%, igaz, az utóbbi időben némileg javult a helyzet.
2021. jan. 25. 18:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

2 évet infószakos osztályban töltöttem.

2 osztályból 64 tanulóból senkinek nem volt tudomásom szerint de még a tanárnak sem, eredeti Windows-a.

Illetve említésre méltó még az,hogy az iskolában (természetesen) volt eredeti kulcsa a gépekhez, KMS fent volt mindegyiken.

szóval én is jóval 50% fölé voksolnék

2021. jan. 25. 18:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország csak a lakosság körében én olyan 85-90%-ot tippelek úgy, hogy ez 5 éve mondjuk 5 százalékkal magasabb volt, de azóta bejöttek az olcsó kulcsok. A környezetemben azt látom, hogy az emberek kezdenek a "legális" megoldásba belemenni a tört helyett (én meg veszem szorgosan a kulcsokat nekik, az elmúlt 2 évben legalább 10-et), de a folyamat lassú.
2021. jan. 25. 18:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy azt látom, hogy sok ember gépén még Windows 7 fut, ami viszont mindenkinek aktivátorral lett aktiválva. Illetve sokan ezt frissítették fel 10-esre így megmaradt az aktivált verziójuk.
2021. jan. 25. 18:37
 7/11 anonim ***** válasza:
47%

"én meg veszem szorgosan a kulcsokat nekik"

Tehát Te vagy a __csicska__? Mindössze azért, hogy néha megveregesség a válladat, és néha halljad, hogy mondják, h. "jajj, hát igen, a Gábor az az INFORMATIKUS unoka..."

(informatikus :: de mennyire UTÁLOM ezt a bazi nagy gyűjtőfogalmat)

2021. jan. 25. 20:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát hetes, ebben jó sok volt a projektálás. Pedig sokkal egyszerűbb a sztori: fel lehet vázolni mindenkinek, hogy mivel jár a tört rendszer vagy egy 1000 forintos kulcs használata (előny, hátrány), és mindenki maga dönt, hogy mit szeretne kezdeni a helyzettel. Nem porszívóügynök viselkedés ez, nincs tukmálálás, egyszerűen aki kér egy kulcsot, az kap. És most szörnyülködj: ingyen.
2021. jan. 26. 16:06
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

"Nem porszívóügynök viselkedés ez, nincs tukmálálás"

Ezt nem is gondoltam. Persze... mondjuk még van az a súlyos szint is, amikor még Te teszel szívességet a digitálisan analfabéta, cserébe nagy eséllyel feljebbvalóként viselkedő embereknek, hogy segíthetsz/dolgozhatsz nekik.

Azt, hogy ingyen, azt úgy érted, hogy a szoftverkulcs költségét is Te állod jófejségből?! Mert ha igen, akkor ... na az valóban szörnyű, és nem csak szörnyű, de siralmas is, és ami a legrosszabb, hogy azzal más embereknek - akiket egyszer valamikor az informatikus jelzővel béllyegeztek meg, és azóta se tudják levakarni magukról - közvetetten ártasz is.

És persze, hogy projektálok...

Rendszergazda voltam (még évekkel ezelőtt).

De azt ne mond, hogy ez a projektálás nem jogos!!

2021. jan. 26. 20:35
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azt érzem a kommentjeiden, hogy téged vagy a munkádat valakik valahol szarba sem nézték, és ezt a keserűséget próbálod másra is rátolni, hadd érezze ő is szarul magát (gondolok itt a személyeskedő csicskázásra meg a kártékonyságra utalásra). Mert ha neked rossz volt, másnak nehogy már jobb legyen. Közben te ezzel pénzt kerestél, mástól meg sajnálod, hogy pár ezer forintot rákölt az ismerőseire nyerészkedési motiváció nélkül.
2021. jan. 26. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!