Lenovo ThinkPad X250 jó lehet Photoshop használatára?
Ezekkel a műszaki adatokkal:
RAM: minimum 4, inkább 8 GB
VGA: 2 GB
Processzor: i5, minimum 2 GHz
SSD
Esetleg más fontos infó, ami jól jöhet? Vagy más laptop? (csak használt, Windows jöhet szóba) Köszi :)
Láttam a rendszerkövetelményt, de szeretnék biztosra menni.
Az ajánlott minimum Az adobe photoshop-nál:
64 bites oprendszer
8gb ( de inkább 16).
directx 12-es, minimum 2 Gb videókártya
64-bites, minimum 2 ghz-s proci 4.2 sse-vel ( vagy nagyobb)
minimum1280x800 felbontású monitor
ssd-n elegendő tárhely
A felbontás megvan, ssd van, memória rendben (ha van benne 8 giga). A proci melyik (elég lesz, ha ezek közül valóak)?
i5-5300U Processor (2.9 GHz)
i5-5200U Processor (2.7 GHz)
A szükséges SSE 4.2 verziós utasításkészleteket mindkettő tartalmazza.
Már ne haragudj, de te 12,5"-on akarsz a Photoshop-al dolgozni, 1366 x 768-os felbontáson, integrált vga-val? Persze meg lehet próbálni, de nem sok örömöd lesz benne.
Csak összehasonlítás képpen a fiam 3db 24"-os 1980x1080-as monitorral, 16 giga rammal,(amit mostanában akar megduplázni, mert sokszor az is kevés) dolgozik. Mindamellett a rendszer ssd-n és mellette több tera tárhely a képeknek, mert RAW-ban elég sok helyet foglalnak.
A gép alapban jó lesz, csak egyes rendereléseknél, módosításoknál lassan fog dolgozni. Az alaplapi videókártya nem erőgép, de gondolom, nem professzionális szinten van a kérdező, most ismerkedik a programmal. Gyakorolni pont jó.
Ha profi lenne, nem is tett volna fel ilyen gépet. Amikor jobban belejön, és nagyon nagy felbontású képekkel fog dolgozni, akkor kell majd az erőgép neki.
1/3 Köszi szépen!
2/3 fontos számomra a könnyebb hordozhatóság, eleve a 15" vagy annál nagyobb társai kizárva - méretből kiindulva, jelenlegi iPad Mini 4 készülékemen is terveztem már, így azzal nem lenne probléma, "hozzá szoktam" - tárhelyem van külön (2 terra) de én csak JPG, JPEG, Gif, PNG-vel és ESP-vel fogok dolgozni
3/3 pontosan, nem professzionális szinten fogom használni, csupán tervezni pár dolgot (pl. matrica, névjegykártya stb., vagy háttereket eltávolítani, körbe vágni dolgokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!