Meghaladja a játék a teljes memória méretét?
S.O.S.
Sziasztok.
Megvettem Steam-en az Age of Empires II DE-t. Előtte persze lecsekkoltam a rendszer követelményeket. Meg is van a 250 FPS Ultra grafikán, viszont
ahogy haladok egy 1v1 szabadjáték közben, a feladatkezelőben folyton nő a játék memória felhasználása. 1080p-ben játszom. Egy idő után összeomlik, mivel kifogy a memóriából. Szinte mindent próbáltam már, de semmi sem működik.
A GÉPEM:
AMD Ryzen 7 2700X
16 GB RAM [!]
NVidia GeForge GTX 1660 SUPER
A JÁTÉK AJÁNLOTT GÉPIGÉNYE:
2.4 Ghz Intel
8 GB RAM [!]
NVidia GeForce GTX 650
Még egy nagyon fontos dolog: megpróbáltam a "Windows megjelenési és teljesítménybeállítások"-nál egyéni memóriafelhasználási méretet megadni a D lemezen lévő programoknak. Ekkor vettem észre, azt írja: "Lapozófájlok teljes mérete minden meghajtón: 7196 MB." Ez gondolom azt jelenti, hogy maximum ennyi memória használható fel programok futtatására. Ez nincs még 8 GB sem, és szerintem ennek is köze van a játékhoz.
Kérlek segítsetek, elég fontos lenne. Előre is köszönöm szépen! :)

A lapozófájl az nem a memória, hanem a lapozófájl. Egyszerűen fogalmazva memória virtuális kiterjesztése a háttértáron. Elsőre azt tippeltem volna, hogy ez van neked kikapcsolva. A Windows teljesen meg tud nélküle hülyülni, de ezek szerint nem ez a gond.
Valószínűleg vagy valami más Windows memóriakezelési probléma, a Windowsban ez tradicionálisan rossz, vagy bug a játékban. Utána kell nézni Steam fórumon, más is találkozott-e már a hibával.
"Lapozófájlok teljes mérete minden meghajtón: 7196 MB."
De akkor 16384 MB lapozófájl méret kéne legyen, nem? Hogy abból az összeset bele tudjam növelni a virtuális memóriába.

Köszi, értem. Érdemes beállítani, hogy leallitaskor tisztítsa a memóriát? Regeditben lehetséges.
Sosem lesz javítva mostmár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!