Máskor is tudok vele játszani?
Lenne egy hülye kérdésem amire tudom a választ de inkább megkérdezem.
Ha Steamen meg veszek egy játékot és később lecserélem a gépem. Akkor arra a gépre is le tudom tölteni a játékot. Nem kell ismét megvennem. Ugye?

#1 "elég hülye kérdés"
Nem az.
Tekintve, hogy a Windowsnál - legalábbis régebben - elterjedt volt az "OEM" licenc, ami csak azon a gépen volt érvényes, amire először feltelepítetted, ha alaplapot cseréltél, vehetted meg újra... Ebből kiindulva egyáltalán nem hülye kérdés.
Sőt, belefutottam én már olyan játékba, aminek a licence kikötötte, hogy egyetlen gépre telepíthető, és törlés után sem telepíthető másikra. Tehát ha vettem egy új gépet, - elméletileg - újra meg kellett vennem a játékot. (A sors iróniája, hogy pont ez a játék most a GOG-on DRM-free változatban megvásárolható. De ez már csak kis mellékes érdekesség.)
Szóval: voltak ilyen irreálisan szigorú licencek, de ma már szerencsére nem divat.

De ez nem a Windows. Játékoknál is csak olyanokról tudok, hogy csak egy aktív licenc lehetett egyszerre, új telepítéshez deaktiválni kellett az elsőt, vagy csak meghatározott számú telepítést engedélyezett, de emlékeim szerint ezek egytől egyig EA címek (Crysis, Spore) voltak és a Steam változatukra, nem volt érvényes, csak a retail (dobozos) változatra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!