Windows Live Mail beállítása?
Légyszi valaki segítsen mert idegösszeroppanást kapok.... Windows Live Mail levelezőklienst használok, ami pár hónappal ezelőttig jól működött. Azonban azóta folyamatosan hibaüzenetet ír, nem küldi el a leveleket.
Az internetszolgáltatóm a DIGI
Amit szeretnék beállítani: freemail
Elolvastam a Digi honlapjára feltöltött segédletet, az alapján nem lehet beállítani.
Nagyon kérem, hogy ha van valaki akinek Windows Live Mail vagy Mozilla Thunderbird levelezőkliense, freemail-es postafiókja és DIGI-s szolgáltatója van, írja nekem a lépéseket, mert a kimenő levelek kiszolgálója nem működik.
Köszönöm
Más ügyből kifolyólag légyszi ne írjatok (pl. miért ezt használom, miért nem azt, éljen a gmail, stb...)
A szolgáltatónak semmi köze a dologhoz.
A freemail szar. Ez nem vélemény, hanem tény. Nem mellesleg a mailkliensek 99%-a nem támogatja.
A Win Mail megbírkózik vele elméletileg. Ami hiba lehet például, hogy a kiszolgálónál simán freemail.hu van beírva, és nem smtp.freemail.hu (ez frissítésnél magától vissza tud állni, szóval lehetséges akkor is, ha eddig jól működött). De lehet a port is rossz.
De a legjobb egyébként az lenne, ha feldobnál egy képernyőképet a kiszolgáló beállításokról.
Illetve ha más nem, töröld ki a fiókot a Win Mail-ből, és add hozzá újra.
Ok... Tételezzük fel h a freemail tényleg szar... Elég gáz belegondolni, hogy hagyjam az egész freemail-es múltamat, de legyen...
Most már olyan fokra jutott a bénaságom, hogy a gmail-t sem tudom beállítani Windows Live Mail-ben (engedélyeztem a gmail-nél mindent amit kellett és mégsem működik...
Valamiért nem engedi a program, hogy képernyő-tartalmat szúrjak be. A kimenő szerver lehet, hogy nem smtp.gmail.com ?
Nem lehet hogy a saját digis hülye szervert kéne valahová beírni?
Mert eddig a bejövő leveleket megkaptam a freemail-el is, csak a küldés nem működik.
Azért egy valamit tisztázzunk le.
Most milyen klienst használsz?
A Windows "Live" Mail, már minden csak nem live. Megszűnt a programcsomag támogatása és a mögötte álló gép/szerverpark (igen, ez például okozhatja a nem működést). Úgyhogy azt el is lehet szépen felejteni, ha valamilyen átok miatt az volt használatban, le kell törölni és feltenni egy olyat ami működőképes.
Szóval a nagyok közül maradt a Windows Mail, az Outlook, és a Thunderbird.
A sima Mail a gmail-nél nem kér kiszolgáló-beállítást. Amikor hozzáadod az accountot, csak be kell lépni a felugró ablakban a gmail fiókba, és automatikusan szinkronizál minden beállítást.
Az Outlook-ban a kiszolgáló beállításainál beérkező üzenetekhez imap.google.com 993-as porton, kimenő üzenetekhez smtp.google.com 465-ös porton.
A Thunderbird-nél ugyanaz, mint az Outlook-nál.
A kapcsolati biztonság legyen SSL/TLS, a hitelesítés pedig OAuth2.
A freemail-nél pedig nem feltételezés, hanem tény, hogy szar.
Ott ugyanezek a beállítások kellenek, csak értelemszerűen nem google.com-os kiszolgálóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!