Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel VBA hibakód miért jön fel?

Excel VBA hibakód miért jön fel?

Figyelt kérdés

Van egy rögzített makró, ami a futtatáskor a következő hibát adja: Run-time error '91': Object variable or With block variable not set.

A kód a következő sornál áll meg:

Application.ActiveProtectedViewWindow.Edit

A makró célja egyébként egy webes felületről exportált Excel fájlban különböző szűrések és cellakitöltések automatizálása.

Egyelőre annyit tudtam csinálni, hogy az exportált, írásvédett fájlt lementem a gépemre, de ekkor is ugyanez a hiba jön ki.

2020. dec. 15. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy változó nincs deklarálva, vagy beállítva. Biztos, hogy protectedwindow szerkeszthető? Bocs évekkel ezelőtt voltam benne jobban, konkrétumot nem tudok, de, ha megnézed debug módban a kódot, talán rájössz mi a hiba pontosan.
2020. dec. 15. 11:36
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, debugban jutok el a jelzett sorig, akkor ott is az említett run-time hiba jön elő.

A fájl szerkeszthető (exportálás után rányomok az Enable Editingre és lementem localba). A makró egy másik munkafájlban van és mindkettő meg van nyitva amikor futtatnám.

2020. dec. 15. 12:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor a védett megjelenés miatt lehet. A feldolgozás idejére vedd le a biztonságot pl így:

Dim lSecurity As Long

lSecurity = Application.AutomationSecurity

Application.AutomationSecurity = msoAutomationSecurityLow

'''''''''''''''''''''

' Run code here '

'''''''''''''''''''''

Application.AutomationSecurity = lSecurity

2020. dec. 15. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!