Egy rövid excel VBA kérdés, tudnátok segíteni?
Szóval excelbe beszúrtam egy képet, és szeretném ha a képre kattintva bal gombbal egy cella értéke mindig egyel növekedjen, bal gombbal rákattintva csökkenjen.
A probléma az, hogy elég kezdő vagyok. Az első része még egyszerű, csak egy kezdetleges makrót írsz hozzá, és a képhez rendeled, viszont ez nekem nem lesz elég, mindenképpen szükségem lenne arra is, hogy jobb gombbal rákattintva viszont csökkenjen.
Sikerült valamelyest megoldanom, csak lenne vele problémám még. Eddig így néz ki, activex vezérlőt alkalmazok:
Private Sub image1_MouseUp(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
If Button = 1 Then
m = Cells(1, 1)
If m < 4 Then
Cells(1, 1) = m + 1
ElseIf m > 4 Then
Cells(1, 1) = 4
End If
End If
If Button = 2 Then
m = Cells(1, 1)
If m > 1 Then
Cells(1, 1) = m - 1
ElseIf m < 1 Then
Cells(1, 1) = 1
End If
End If
End Sub
A gond az, hogy szeretném is hogy valamilyen feltételnek megfelelően a kép homályosodjon el, és kijelölhetetlen legyen. Ezt normális képpel könnyebb lenne megcsinálni, sajnos tényleg nem értek hozzá, de legalább valamennyit haladtam.
Szia!
Az elhomályosodást az
image1.Enabled = False
utasítással érheted el, visszacsinálni az
image1.Enabled = True
-val tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!