A windows 10 frissítés mániája szerintetek is kezd idegesítő lenni?
W10-et csak a directx 12 miatt használok mert az kell a játékoknak.
De bármit csinálok mindig frissíteni akar.
Van egy olyan beállítás hogy "forgalmi díjas kapcsolat"
De hiába van bekapcsolva, ugyanúgy tölteni akarja a frissítéseket.
Már mindennel próbálkoztam. Több féle regedit, aktív időszak, max sávszélesség.
Egy idő után azt veszem észre hogy a hülye windows akkor is bármi áron tölti a hülyeségeit.
Belassítja a netet meg lagol tőle.
Aztán meg már csak olyan van hogy leállítás helyett frissítés és leállítás.
1809 verziót használom, nekem ez tetszik, nem akarom frissíteni.
1etlen dolog amit még nem próbáltam az a tűzfal.
De ha már eleve a szolgáltatást is letiltom akkor nem hiszem hogy 1 tűzfal zavarná.
Vagyis egy dd-wrt-s routert raknék elé white list-el, az talán megfogja. De ami a routeremen megy verzió az ezt nem nagyon tudja.
Szoftveresen meg képtelenség leállítani.
Esetleg valakinek valami ötlet?
Amikor valaki annyira nekifeszül annak a működési módnak, amit egy rendszer kínál, akkor a legjobb, ha elengedi, ne használj Windows-t.
Erőszak nélkül nem igazán lehet megoldani, Pro verzión group policy-ből lehet tiltani ezt, az permanens.
Kiszedni a teljes update szolgáltatást nagy ötlet.. ha persze torrent huszárkodsz, akkor nem gáz, de ha pl. a Store-ból is vásárolgat az ember, akkor kellemetlen tud lenni a service nem megléte :-) Amúgy sem szívesen használnék ilyen buherált verziókat, sok júzer csinálja, hogy "szét-tweak-eli" mindenféle hozzáértés nélkül (vagy éppen vélt hozzáértéssel wanabe rendszergazdák), és aztán szidja Microsoft-ot, hogy mekkora szrt csinált. Pedig hát a felhasználó pontosan az ellen dolgozik, hogy jól működjön, vicces :-)
Ha egyszer forgalmi díjas mód, akkor miért töltöget?
Átveri a felhasználót.
Ha pl valaki mobilnetet használ simán elfogyasztja aztán a user azt se tudja mi történt. Ez nem is vicces.
Store-ból szinte még soha se töltöttem le. Van helyette steam meg epic.
Meg a torrent huszárkodás.
Azért, mert a forgalmi díjas mód nem minden frissítés letöltését blokkolja, pl. a biztonsági frissítéseket nem. Korábban nem így volt, de a 1809 "túl friss", ebben már így működött.
Válts Pro-ra, és akkor Group Policy-ben be lehet állítani ezt is, meg az update-tel kapcsolatban egy csomó más dolgot.
Mondjuk azért nagy pofa kell, hogy a válaszadóval elkezdesz flegmán írogatni, ki segíteni próbál.
Miért nem akarsz frissíteni? 2 éves nem támogatott verzió. Olyan nincs hogy ez tetszik, ez olyan mintha GTA 5özni akarnál 2gb rammal, mert 2 a szerencseszámod.
Nem, az a pofátlanság hogy rákényszerítik az embereket a frissítésre.
A windows lopja a netet.
Tegnap is pl cyberpunk 2077-et játszottam, aztán amikor kiléptem láttam hogy megint tölti a hülyeségeit. Fel is frissült miután leállítottam.
Mi nem támogatott? Felraksz egy vírusírtót+ tűzfalat és védve vagy.
Mi az ami egy régebbi windows 10 verzió alatt nem megy, mert nem támogatott? Semmi.
Régebben volt fent egy kis progi amivel ki lehetett egyszerűen kapcsolni, de most úgy látom már letörölték az oldalról.
https://www.youtube.com/watch?v=ms5LiPWnCYk
Ezalatt a videó alatt volt az oldalon. De szerintem már nem letölthető. Pedig jól működött...
"Felraksz egy vírusírtót+ tűzfalat és védve vagy."
Ez nagyon nem így működik. Életedben gőzöd sem volt a támadásokról ezek szerint.
Igen,mindig is az volt,mert a W10-nek sok hibás frissítése van.A megoldás az lett,hogy nem használok Win10-et.Win7 de a Win8.1 is fényévekkel jobb tőle.
De így működik prohekker gyerek.
Felraktam a pro-t, group polciyban tiltottam az update-et meg a kézbesítés optimalizálást.
Már nem csinálja egy ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!