Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A windows 10 frissítés mániája...

A windows 10 frissítés mániája szerintetek is kezd idegesítő lenni?

Figyelt kérdés

W10-et csak a directx 12 miatt használok mert az kell a játékoknak.

De bármit csinálok mindig frissíteni akar.

Van egy olyan beállítás hogy "forgalmi díjas kapcsolat"

De hiába van bekapcsolva, ugyanúgy tölteni akarja a frissítéseket.

Már mindennel próbálkoztam. Több féle regedit, aktív időszak, max sávszélesség.

Egy idő után azt veszem észre hogy a hülye windows akkor is bármi áron tölti a hülyeségeit.

Belassítja a netet meg lagol tőle.

Aztán meg már csak olyan van hogy leállítás helyett frissítés és leállítás.

1809 verziót használom, nekem ez tetszik, nem akarom frissíteni.

1etlen dolog amit még nem próbáltam az a tűzfal.

De ha már eleve a szolgáltatást is letiltom akkor nem hiszem hogy 1 tűzfal zavarná.

Vagyis egy dd-wrt-s routert raknék elé white list-el, az talán megfogja. De ami a routeremen megy verzió az ezt nem nagyon tudja.

Szoftveresen meg képtelenség leállítani.

Esetleg valakinek valami ötlet?

2020. dec. 14. 19:44
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
44%

Nincs olyan, hogy frissítési mánia. Van félévente egy nagy frissítés, meg a havonta az első keddek. Ahelyett, hogy odázod és tiltogatod, inkább telepítsd a frissítéseket, és utána már csak a fenti két ütemezett marad. Ha meg közbejön valami hotfix, főleg ha kritikus biztonsági hibát frissít, akkor neked is érdeked, hogy az felkerüljön.

Semmilyen komoly kényszer alatt nem vagy, a frissítések csendben várakoznak, és csak leállításkor látod a kis sárga pötty jelzéssel, hogy miután eleve felállsz a géptől és otthagyod, akkor a kikapcsolás előtt még 2 percet frissít. Esetleg a következő bekapcsoláskor még azt összegzi fél percben.

Remélhetőleg nem ért nagy trauma emiatt.

2020. dec. 14. 19:55
 2/30 A kérdező kommentje:

De mit nem értesz azon hogy NEM akarom frissíteni?

"a frissítések csendben várakoznak"

Nem várakoznak, sunyi módon letöltik magukat bármit csinálsz.

2020. dec. 14. 20:03
 3/30 anonim ***** válasza:
55%

Hány éve vagy? :D

A win 95 ugyanilyen volt....

2020. dec. 14. 20:51
 4/30 anonim ***** válasza:
43%

Akkor meg ne használd. A windows biztosítja, hogy ne lehessen régi kihasználható biztonsági rés, ha ezzel bajod van, menjenek is a zsarolóvírusok.

Tudod sok más embernek is baja volt a frissítés, és úgy kaptak vírust, hogy 1 éve ki volt adva a javítás rá, de basztak rá telepíteni.

Utána meg, fúúúj windows, ennyit sem képes kivédeni.

2020. dec. 14. 21:00
 5/30 anonim ***** válasza:
42%
Húzd ki a netkábelt és biztos nem fog frissíteni.. ;-P
2020. dec. 14. 21:00
 6/30 anonim ***** válasza:
58%

Egy gépnek nincsenek mániái.

Csak az embereknek vannak.. ;)

2020. dec. 15. 01:47
 7/30 anonim ***** válasza:
45%

1809 verzió már ugyanúgy nem támogatott,mint a win 7.

Idővel mindenképp frissítened kell,mert a játékok és szoftverek aktuális verziói nem vagy hibásan fognak futni,ha nem frissíted a windowst.

2020. dec. 15. 04:27
 8/30 anonim ***** válasza:
35%
Nem "kezd". Már a kezdetektől fogva irritáló.
2020. dec. 15. 06:16
 9/30 A kérdező kommentje:

"mert a játékok és szoftverek aktuális verziói nem vagy hibásan fognak futni,ha nem frissíted a windowst."

Nem nagyon értesz hozzá. Meg zsaroló vírus...

2020. dec. 15. 07:52
 10/30 anonim ***** válasza:
68%

Nekem úgy sikerült végleg megszüntetnem a frissítést hogy az nlite programmal módosítottam magát a telepítőt. A windows update szolgáltatást egyszerűen letiltottam.

Az volt a baj hogy amikor windows alatt tiltottam le, akkor egy idő után vissza kapcsolta magát. De így hogy az nlite-val kitöröltem így már nem. Most az van hogy ha én akarnám se tudnám vissza kapcsolni. Pont ezért érdemes a fontos szolgáltatásokat meg eleve bekapcsolni, hiszen ha rendszer szinten ki van törölve az update, akkor azon keresztül később semmit se tud már letölteni.

Amúgy elég nehézkes ez a módszer, és persze teljes újratelepítést is igényel - de eddig nem találtam jobb megoldást.

2020. dec. 15. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!