Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kitudom nyerni az adatokat?

Kitudom nyerni az adatokat?

Figyelt kérdés
Adott az esetem: van egy lenovo gépem, nem megy rajta a boot és kikellene nyernem belőle az adatokat-fájlokat. Ha a hard drive-ot mondjuk áttenném az asus mini notebook-ba lenne esélyem, h letudjam menteni a fájlokat?

2020. dec. 12. 23:17
 1/5 anonim ***** válasza:
A merevlemezt (hdd-ssd) kiszereled és olyan gépbe rakod, amelyben van egy működő képes op rendszer. tehát 2. merevlemezként csatlakoztatod a kiszereltet és azon keresztül eléred a fálj rendszert, ha szerencséd van. Attól a mini notebookon se fog bebootolni a hibás vinyó. Esetleg egy külső hdd-olvasóval tudod hozzá csatlakoztatni. Nem tudom, hogy a mini rendelkezik-e dvd-olvasóval, de annak a helyére is lehet merevlemezt illeszteni beépítővel.
2020. dec. 12. 23:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez persze csak akkor lehetséges, ha a lemez működik, csak az operációs rendszer omlott össze. Ha nem ez a helyzet, ne kísérletezz, vidd adatmentésre. Bármilyen házi helyreállítási kísérlet csökkenti a profik általi sikeres adatmentés esélyét. Már az is végzetes lehet, ha megpróbál felpörögni egy halott hdd.
2020. dec. 12. 23:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Csinálsz egy LiveLinux Usb bootoltható pendriveot és arról bootolsz vagypesig elviszed egyik haverod berakjátok az asztali gépébe a winchestert és akkor látjátok normális hogymivan rajta
2020. dec. 13. 06:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehetséges - sőt, elég, ha bebootolsz egy Linux live DVD-ről/pendrive-ról. Viszont vigyázz, mert ha nem csak logikailag károsodott a merevlemezed, akkor könnyen tönkreteheted a próbálkozásokkal! Ilyen esetben minél hamarabb el kell juttatni olyanhoz, aki jártas ebben.
2020. dec. 14. 08:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Ubuntu programmal bootoltam. Működött, viszont ugy nemtudom hogyan juthatok hozzá az adatokhoz (bocsi, nagyon kezdő vagyok :D) esetleg tudnal vmi leirast/tutorialt küldeni? jo lenne legalabb a bejelentkezési adataimhoz hozzéférni, mert firefoxot használok évek ota (ami ugyebár megjegyzi a jelszavaimat) igy már elfelejtettem jopár mail cim belépési adatait... és nagyon fontos lenne hozzájutnom :(
2020. dec. 14. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!