Friga kérdése:
Adatokra lenne szükségem egy régebbi hdd-ről. De a win 8.1 annak ellenére, hogy látja a hdd-t és a particiókat is, azt írja ki hogy nem tudja olvasni és előtte formáznom kell minden partíciót. Hogy tudnám mégis letölteni róla az adatokat?
Figyelt kérdés
2020. szept. 20. 17:05
1/6 Dongaben válasza:
Valószínűleg sérült a fájlrendszer. (RAW lett, ami a jobbik eset....) Vagy a HDD használhatatlanul sok bad sectorral rendelkezik. Ez utóbbi esetben szinte semmi esély házilag visszaállítani, az adatmentő vállalkozások pedig horror áron dolgoznak...:(
Én a "MiniTool Partition Wizard" programmal tudtam a legtöbbet kihozni az ilyen sérült HDD-kből. Ingyenes programból...talán a "Recuva", de ez lényegesen kevesebbre képes.
2/6 Dongaben válasza:
Azt a lehetőséget kihagytam, hogy külső USB-s házba téve egy olyan géphez csatlakoztatod, amin Linux működik. Ezt is érdemes kipróbálni.
3/6 A kérdező kommentje:
Ötletnek jó. Én is gondoltam erre. De 3 partícióra van osztva a hdd. Ebből kettőnél írja ki ezt a vackot, a 3.-at viszont gond nélkül kezeli. Arra gondoltam nem e ott a hiba, hogy ntfs vagy fat32 a partíció. Erre valami ötleted?
2020. szept. 20. 18:56
4/6 Dongaben válasza:
Nem lehet gond a fájlrendszer felismeréssel. Azt meg nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaki más-más fájlrendszert adjon egy fizikailag 1 lemez partícióinak, de lehet...:) Külső meghajtóként kell csatlakoztatni. Amúgy: Milyen rendszeren volt használva?
5/6 A kérdező kommentje:
Talán még xp-n volt másodlagos merevlemez. Nem volt egyik partición sem op rendszer csak adatok tárolására volt a gépben.
2020. szept. 20. 19:59
6/6 Dongaben válasza:
Hmmm. Akkor marad a Linux (Ez volna a legegyszerűbb, akár "Live" rendszerrel is pendrive-ról, vagy valamelyik fájlvisszaállító program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!