Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Asztali PC Ram diagnosztika ?

Asztali PC Ram diagnosztika ?

Figyelt kérdés
A PC-m lelassult és fel szeretném gyórsítani.Ehhez szeretnék egy RAM diagnosztikát futtatni.Milyen lehetőségeim vannak?Ha a ramokat átcserélem,tehát kiveszem őket és a helyeket átcserélem akkor 1 napig minden oké és aztán kezdi elölről a gőrcsölést.Szóval ram hibát találtam.Megoldás?Előre is köszönöm tisztelettel a segítségeteket!

2020. dec. 9. 12:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%

Bios mellett szokott lenni memory test is, ha indításkor nyomogatod az ESC-t akk jó eséllyel bedobja.

Nem feltétlenül ram hiba, csak az újra írással van problémája. Gép mikor volt újra telepítve?

2020. dec. 9. 12:54
 2/11 A kérdező kommentje:

1. Kb. fél éve,de már így vettem.Lenovo a gép kettő DDR3 ram van benne.Windows 10 fut rajta.Köszi,hogy ilyen sokat feltételezel rólam,10 év mulva tehetséges kezdőnek fogok tűnni.Ha bekapcsolom a gépet és közben nyomogatom az ESC-t akkor kidobja az ablakot.Oké.A bios mellett szokott lenni memory test,hmmmm,és azt hól találom vagy hogyan futtatom?

Ment a zöld pipa.

2020. dec. 9. 13:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem mindig szokott lenni, ha a biosban nem találod, további lehetőség pendrive-ra kiírni a Memtest86-ot: [link]

Figyelj az UEFI támogatásra, ha szükséges.

2020. dec. 9. 13:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Itt van, csak kicsomagolod egy fat32 pendrivera és rábootolsz letesztelheted:

[link]

2020. dec. 9. 17:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem a laptopom probukált hasonlót amikor az alaplap már a végét járta benne. Egyis percről a másikra mintha negyedelődött volna a RAM sebessége, amikor egy modult kivettem vagy felcseréltem akkor meg ment rendesen - ideig-óráig. A memtest semmilyen hibát nem talált..
2020. dec. 9. 17:53
 6/11 A kérdező kommentje:
5. Igen, ettől tartok én magam is.Kaptam linkeket de az a gond,hogy nagyon nem értem hogyan futtassam.A memtest jó lenne ha érteném is és akkor többet tudnék.Az alaplap 11 éves,tudom ez nem mindig magyarázható a korral,hiszen ennél idősebb gépek is futnak de az egy hónapos is megtudja adni magát.Lehet,rá csesztem ezzel a géppel,fél éve vettem 30 rugoért most meg lehet ki kell dobnom a többi tetejére.
2020. dec. 9. 18:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Ilyen öreg gépen nem fog futni az uefi-s teszt.

Nem tudom mi fut XP-n..

2020. dec. 9. 18:56
 8/11 anonim ***** válasza:
de van a memtestnek legacy-ja...
2020. dec. 9. 19:17
 9/11 A kérdező kommentje:
7. Nem XP fut rajta . windows 10
2020. dec. 9. 21:00
 10/11 anonim ***** válasza:

Végre, az első infó..

Akkor így: [link]

Ha nem a beépítettel akarod akkor lehet a memtest86 v4 el pl floppy-ról, vagy CD-ről: [link] aztán rábootolsz..

2020. dec. 9. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!