Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » KDE Plasma asztali környezeten...

KmsRys kérdése:

KDE Plasma asztali környezeten hogy lehetne visszaállítani, hogy rendesen mutassa a hangerő szintet?

Figyelt kérdés

A panel jobb oldalán a kis hangerőszabályzó ikonra ha ráklikkelek, és ott az analóg hangkimenet hangerejét akarom szabályozni, akkor csak az első számjegyet mutatja a százaléknál.

Itt egy képernyőkép: [link]

((( a linkben a vesszőt írd át pontra az eu előtt, szándékosan írtam így, mert a kedves gyakorikérdések nem engedte kiírni a kérdést a link miatt )))

Az a lényeg, hogy az "analóg fejhallgató" nevű eszköz csúszkája után egy 8-as van írva, pedig a hangerő szintje 80%, és nem 8%! De csak az első számjegyet mutatja valamiért. Alatta a "simultaneous output" és legalul a "vonalbemenet" csúszkája után rendesen kiírja, hogy 100% és 56%, csak az analóg hangkimenet hangerejét nem írja ki végig (se fejhallgatóval, se a hangszórókkal).

Tegnap óta van ez, azóta már 2x ki lett kapcsolva a gép, már csináltam egy csomag frissítést is, utána restartot, a PulseAudio hangerőszabályzót is állítgattam, de egyszerűen sehogy se tudom visszaállítani! Pedig tegnapelőtt még mutatta rendesen a hangerő szintet, sajnos nem emlékszem, hogy mit csináltam akkor, amikor ez ilyen lett.

És látszik, hogy a hangkimenet csúszkája valamivel hosszabb, mint a másik 2 eszköz csúszkája, és a "további beállítások" ikon is hiányzik annál az egynél, szerintem emiatt nem fér ki rendesen a szám.

Kérlek, segítsetek, hogyan tudom ezt visszaállítani, vagy ha tudtok egy oldalt (lehet angolul is), ahol leírják, hogy kell visszacsinálni, hogy újra olyan legyen az a csúszka, mint a többi, akkor légyszi linkeljétek be, már egy órája azzal küzdök, hogy visszaállítsam, de még mindig nem sikerült!

Az operációs rendszer egyébként Ubuntu 20.04.1 LTS.

2020. dec. 1. 15:24
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ha a képernyőkép linkje nem jó (nálam nem) akkor itt egy tartalék lint ugyanahhoz a képhez: [link]
2020. dec. 1. 15:41
 2/13 A kérdező kommentje:
*link
2020. dec. 1. 15:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés.

Első körben megpróbálnám törölni a tálcáról a hangerőszabályzót, aztán újra hozzáadni.

Ha ez sem megy, akkor /usr/share/plasma/look-and-feel mappában vannak a widgetek megjelenését szabályzó QML fájlok. Azt hiszem, neked a Kmix mappájában kellene nézelődnöd.

Később, ha hazaértem, megpróbálom neked kitalálni, hogy melyik widgetben lehet a hiba, és esetleg feltöltöm valahova.

2020. dec. 1. 15:48
 4/13 A kérdező kommentje:
Már a kérdés kiírása előtt próbáltam eltávolítani, és újra hozzáadni (elég logikus), és próbáltam pluszban hozzáadni még egyet, de sajnos ugyanaz maradt...
2020. dec. 1. 15:52
 5/13 A kérdező kommentje:
Ott sajnos nincs Kmix nevű mappa
2020. dec. 1. 15:57
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha bemész a hangerőszabályzó beállításaiba, van ott olyan csúszka a Speciáls fülön, hogy "Virtuális kimeneti eszköz hozzáadás...."? Ha igen, azt kapcsold ki, és nézd meg utána hogy mutat a widget.
2020. dec. 1. 17:00
 7/13 A kérdező kommentje:
Sajnos akkor sincs változás .-/ Jó lenne pedig visszaállítani, mert zavar, és nem lenne jó, ha újra kellene telepíteni a KDE Plasmát, mert állíthatnék be mindent újból...
2020. dec. 2. 02:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Sajna én sem igazán látom át, ki kivel van.

Szerintem próbáld meg eltávolítani a plasma-pa csomagot így:

apt purge plasma-pa

Majd utána:

apt clean

Majd újratelepíteni:

apt install plasma-pa

Ezután kijelentkezni és visszalépni KDE-be, vagy használhatod ezt a parancsot is: kquitapp5 plasmashell || killall plasmashell && kstart5 plasmashell

2020. dec. 2. 08:57
 9/13 anonim ***** válasza:
60%
Megoldódott a probléma? Ha nem, akkor nyitok neki Redditen egy topicot, ott biztos tudják a megoldást.
2020. dec. 2. 17:29
 10/13 A kérdező kommentje:

Megoldódott! :D Tegnap valami miatt nem töltött be a gyakori kérdések, sajnos nem tudtam megnézni a választ, de valahogy magától helyrejött!

Tényleg nem csináltam semmit, csak kikapcsoltam a gépet este (még akkor is ilyen furcsa volt a hangerőszabályzó), és ma, amikor bekapcsoltam, legnagyobb meglepetésemre helyrejött. Pedig azóta legalább 2x volt újraindítva, és akkor mégse állt vissza. De mindegy, ha legközelebb ilyen lesz, kipróbálom annak a csomagnak az újratelepítését. Egyébként hallottam, hogy kijött (vagy hamarosan kijön?) új Plasma verzió, amiben több, mint 40 bugot, azaz hibát kijavítottak, majd frissíteni fogom.

Egyébként újra ilyen a hangerőszabályzó, ilyennek is kell lennie: [link]

Újra látszik teljesen, hogy hány %, és a csúszka hosszassága is visszaállt.

2020. dec. 3. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!