Mi lenne a "pattern" és a "note" szavak magyar megfelelője?
Lehet hogy rossz kategória, de nem találtam jobbat.
A pattern alatt azt értjük, ami midi szekvenszer programokban van és note-ok (hangjegy?) egy csoprtja, amit egy blokként lehet kezelni. Illetve maga a note, ami lehetne esetleg hang, bár ez egy kicsit puritánul hangszik.
Várom az ötleteket :)
Illetve van még egy pár:
-Gain (max. 5 betűvel)
-Delay (szintén max 5 betű)
-Clip (mikor lekorlátozzuk a jel nagyságát)
-Transport (a lejátszás vezérlése vagy mi)
A note egyértelműen hangjegy.
A pattern esetén a minta tényleg keverhető a hagmintával sőt a hang analóg-digitál konverziója esetén történő mintával (lásd: mintavételezés). Talán a motívum adekváltabb: mivel többször felhasználható ismétlődő része a zenének.
A gain antennák esetén a nyereséget jelőlné, keverőpultoknál ( [link] ) az előerősítés mértékét jelöli (szóval hogy mennyire kell a különböző bemenetek - hangszerek, mikrofonok - jelét felerősíteni, hogy a csatornák azonos hangerőbeállítása esetén - amit csatornánként külön-külön, a keverőpult alján levő - csúszópotméterekkel vezérelnek, azonos hangerőt produkáljanak). Ha van külön volume (hangerő), akkor lehet például szint.
A delay késleltetés, késés.
A clip vágás (szóval egy "kemény" limitet a jelben, amivel elhagyjuk a bizonyos jelszint feletti jeleket).
A transport szállítást, átvitelt jelent - kérdés, pontosan milyen környezetben.
Eh, tudom hogy mit jelentenek :)
Csak nem tudom, hogyan lehetne magyarul frappánsan lefordítani.
Nem az FL egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!