Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan telepítsem rá vissza a...

Hogyan telepítsem rá vissza a macOSt?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Pár hónapja vettem egy macbookot, és nemrég feltelepítettem egy linuxot, de nem tudok vele speciális karaktereket rakni, és nem működik a hálózet se rajta. A linux gondolom letörölte az előző OSt, mert teljes harddrivera telepítettem. Valahogy vissza tudom állítani, vagy az asztali gépemről próbaljak le letölteni egy macOS-t egy pendrivera?

2020. okt. 15. 16:45
 1/3 CspCsj ***** válasza:
81%

Talán az internetes visszaállítás segít, ha nem túl régi a rendszer.

[link]

Telepítőt is készíthetsz:

1. Működő Apple gépen:

[link]

2. Esetleg Windows alól a TransMac programmal:

[link]

Meg kell hozzá a letörölt MacOS verzió DMG fájlja: Big Sur, Catalina, Mojave, High Sierra volt? [link]

2020. okt. 15. 21:38
 2/3 CspCsj ***** válasza:

Ha kiemelted a kérdést, akkor gondolom nem sikerült az előző hozzászólásomban leírtak szerint megoldani.

Megírhatnád, hogy hol akadtál el, és melyik MacBook modell pontosan? (hátha jó régi)

Bár írtad, hogy nem működik a hálózat, - az internetes visszaállítást azért írtam, mert hátha csak a wifi-vel van gondod és kábelen sikerülhet csatlakozni. (igaz ezt nem hangsúlyoztam ki)

Ez is ugyanazt írja:

[link]

Bekapcsoláskor Command+R kombinációt nyomni és wifi/kábeles csatlakozásnál megjelenik a földgömb és indul a telepítés.

Gondolom akkor ismerős sincs, akinek az Apple gépén csinálhatnál egy telepítőt.

TransMac-ot próbáltad?

Csak nem az a gond, hogy nem találtál DMG telepítőfájlt a megadott linken? (Catalinát és High Sierrát is kipróbáltam, működik)

Vagy el is viheted egy Apple kereskedésbe/szervizbe, ott biztos raknak rá rendszert, persze valószínűleg nem ingyen. (előtte telefonon rá tudsz kérdezni)

[link]

2020. okt. 17. 13:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Szia! A kèrdèst vèletlen emeltem ki, sikerült megoldanom a problèmát. Köszönöm!
2020. okt. 17. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!