Feszültség mérés micro-cap-ben?
Egyetemen van egy ilyen tárgyam és ez nagyon nem az én világom tudnátok segíteni hogyan kéne megoldani a feladatot?
Fel volt rajzolva egy kapcsolási rajz amit megcsináltam, inditottam egy transient analizist és az által meg tudtam állapítani az ellenállásokon átfolyó áram nagyságát, a rajtuk eső feszültséget hogy kaphatom meg?
nem értek a témához, de ha van I (áram), akkor tudsz esetleg Ohm törvényt használni, hogy U = I*R ahol R az ellenállás?
Nemtudom mennyire van értelme, nem értek ehhez, fizikus vagyok
A microcap programot egyszer régen kipróbáltam, már nem emlékszem hogyan, de meg lehet jeleníteni a rajzon az ellenállás két végén levő feszültséget. Ezeket kivonva egymásból megkapod az ellenálláson eső feszültséget, az iránya pedig a pozitívabb ponttól a negatívabb felé mutat.
Az ingyenes LTspice XVII-et szoktam használni, azzal is fel lehet írni a rajzra az ellenállás két végén levő feszültséget. Sőt képlettel (I×R) közvetlenül megjeleníthető a rajzon az ellenálláson eső feszültség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!