Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Torrentezés kérdések?

Jggdfvbjj kérdése:

Torrentezés kérdések?

Figyelt kérdés

Előre bocsánatot kérek, ha nagyon hülyeséget írnék vagy kérdeznék!

1. Ha letöltöttem egy filmet (már nincs rá szükség), akkor azt utánna le lehet- e törölni a merevlemezről? (A torrent file [Ncore] és maga a letöltött film)

2. Amikor ki kell választani a mentés helyét, lehet-e felhőbe menteni (tud seedelni, ha felhőbe van?) vagy csak a gép merevlemezére?

Bocsánat, ha valamit rosszúl fogalmaztam.

Köszönöm, ha valaki válaszol és segít!

2020. szept. 10. 18:57
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

1. Ncore-n 48 óráig kötelező a seed utána szabadon törölheted a tartalmat is. Magát a torrent fájl-t pedig egyből törölheted arra nem vonatkozik semmi.

2. Hálózati meghajtóra és NAS-ra természetesen menthetsz. Talán felhőbe is, ha be tudod csatolni a tárhelyet egy látszólagos meghajtóként és torrenten belül meg tudod adni mentési helynek. (Ez utóbbiban nem vagyok biztos.)

2020. szept. 10. 19:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Felhőbe nem igazán, mert azt nem tudod csatolni hálózati meghajtónak. Dropbox, Google Drive mappájába mehet, de csak annyit érsz el, hogy felszinkronizálja a felhőbe, attól még ugyan úgy ott lesz a HDD-n is és a seed onnan fog menni. Nincs is értelme, mert amit feltöltesz, azt először letöltöd, majd fel, dupla sávszélességet eszik.
2020. szept. 10. 19:49
 3/6 Dongaben ***** válasza:

1. Minden oldalon addig kell seedelni egy torrentet, amíg az a "seed-köteles" listádban szerepel. Ha onnan eltűnik, akkor törölhető.

2, Ez egy tényleg érdekes kérdés, és engem is érdekel, hogy valakinek összejött-e ilyen? Töltöttem már le felhőbe. (Telefonnal.), és töltöttem már le feliratot felhőből, tehát: Elvileg nem volna akadálya. A kérdés: Hogyan lehet összehozni?

2020. szept. 10. 20:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Amúgy OneDrive-ot használok.

Fájlkezelőbe szoktam látni a tárolók között a OD-ot. Lehet, hogy ez egy "látszólagos meghajtó", mint ahogy az 1. Válaszoló írta.

2020. szept. 10. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:

#2 válaszolónak igaza van. A felhő nem egy hálózati meghajtó. Felcsatolhatod és olyan mintha "ott lenne" de valójában a kliensek többsége úgy működik, hogy fizikailag leszinkronizálja a HDD-re. Tehát a helyi gépedre töltöd le csak feltölti onnan. Ugyanez igaz fordítva is. Felhőből meg nem tudsz seedelni.

Ellenben annak semmi akadálya, hogy van egy "torrent szerver" (esetemben egy raspberry, külső hdd-vel) és azon fut a torrent kliens. Az tölt le és seedel is. 0-24/7-ben.

A laptopon csak a kliens fut, amivel irányítom a transmission-t.

A letöltések mappa pedig fel van csatolva a gépekre (NFS megosztás, linux fut az összes gépen) tehát mint egy mappa a saját gépen úgy érem el a torrentek anyagát, csak kicsit lassabban, mert a hálózatról jön.

Ez persze működik egy NAS-al is és windows megosztással.

2020. szept. 10. 23:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem felhő, de gondolo vps-t be lehet allítani hogy oda töltse le éa onnan seedelje vissza.
2020. szept. 13. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!