Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudok Windows szerveren...

Hogy tudok Windows szerveren létrehozni közös meghajtót?

Figyelt kérdés
Windows 2016 szerver van a gépen a másik gépen Windows 10 otthoni hálózat és néztem már több videót de nem működik pedig úgy csináltam ahogy a videóba volt

#Windows #meghajtó #Közös meghajtó
2020. szept. 10. 10:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Rég használtam már Windowst, de úgy emlékszem hogy egyszerűen jobb klikk a mappára és megosztás. Ezt nemigen lehet elrontani. "Nem működik" ez mit jelent pontosan? Meg van osztva, de nem sikerül csatolni?
2020. szept. 10. 10:52
 2/14 A kérdező kommentje:
az odáig megvan be mentem a szerverbe ott is megprobaltam hogy be irom az elérési utat állitok egy betüjelet de akkor is csak akkor érem el a kliensről a "meghajtót" ha be irom a szerver gép ip cimet
2020. szept. 10. 10:54
 3/14 anonim ***** válasza:
Kliens gépen job klikk a sajátgépre, aztán hálózati meghajtó csatlakoztatása. Megadod az ip-cím\megosztás nevét.
2020. szept. 10. 12:44
 4/14 A kérdező kommentje:
Valami olyasmit tanultam hogy szerverről kell beállítani meg videóba is úgy láttam hogy szerverről csatolják fel úgy csináltam én is de valamiért se szerverre se a kliensre nem csatolja fel csak akkor látom a meghajtót ha be írom a hálózat nevét a "sajátgèpbe"
2020. szept. 10. 13:00
 5/14 A kérdező kommentje:
De ez a vicc hallod hogy külön az egyénnek tudok szerverről saját meghajtót felcsatolni de közöset amit mindenki lát olyat nem xd
2020. szept. 10. 14:19
 6/14 anonim ***** válasza:
Amikor a felhasználót megadod, akkor van egy "Mindenki" nevű csoport. Azt állítsd be.
2020. szept. 10. 14:22
 7/14 A kérdező kommentje:
Be van
2020. szept. 10. 14:27
 8/14 anonim ***** válasza:

A vicc az, hogy a legelemibb dolgot sem sikerül beállítanod. Meg az, hogy ezért a helyesírásért már általános negyedikben buktattak volna.

Továbbá kevered a kliens és a szerver szerepét. Minek állítgatsz a szerveren meghajtóbetűjeleket? Ez nem úgy működik, hogy beállítasz egy meghajtót a szerveren, és akkor az összes kliensen az ugyanúgy, ugyanolyan betűjellel fog megjelenni. Butaság is lenne, ha így működne.

A netes tutorialokkal meg az a baj, hogy általában keveset magyaráznak, és feltételezik, hogy a szükséges alapismereteknek már a birtokában vagy. (Jobb esetben. Rosszabb esetben a "tutorial" készítője sem ért hozzá, hanem csak szerencsétlenkedik.) Neked pedig ezek az előismeretek teljesen hiányoznak. Láttál valamit valamilyen videóban, aminek a felét nem is értetted, a másik felét meg félreértetted, és ez alapján próbáltál valamit összehozni. Persze, hogy nem sikerült... majd pedig elkezdesz méltatlankodni, hogy mennyire rossz a rendszer.

Nem mondom, hogy nem az, mert én sem szeretem a Windowst, és négyszer annyi sz*pás van egy Windows, mint egy Linux szerverrel; de mondjuk egy közös hálózati tárhelyet probléma nélkül létre lehet hozni benne. Ez tipilusan olyan dolog, amiben a Win szerver tökéletesen teszi a dolgát. Csak te nem értesz hozzá.

Létrehozol egy megosztást a szerveren. Majd ezt csatolod be hálózati meghajtóként a klienseken. Nem a szerveren, hanem - egyébként tök logikus módon - ott, ahol azokat használod: a klienseken.

És nem, nem csak egy kliensen kell becsatolni, ha te 5 kliensen akarod használni. A PC nem valamiféle mentalista mágus, hogy kinézze a fejedből, hogy mit gondolsz. Nem fog morfondírozni a PC-d, hogy "ahaaa, a Gyuri gépén beállítottak egy hálózati meghajtót, akkor én is beállítom, mert biztos ide is be szeretnék állítani". Ilyen nincs. A gép azt csinálja, amire utasítod. (Vagy legalábbis azt megpróbálja megcsinálni.) 15 éve használok megosztott mappákat/meghajtókat, és soha nem volt gond vele, ha többen akartuk elérni. Csak nyilván minden gépen be kellett állítani.

Azzal lehet gond, ha egy gép összes profilján be akarod állítani (ugyanis Windowsnál a hálózati meghajtók felhasználóhoz kötöttek), ekkor ha nem akarod egyenként mindenkinél beállítani, akkor vagy egy közös parancsikont kell létrehoznod (de ekkor nem jelenik meg meghajtóként), vagy a közös automatikus indításba beteszed azt a parancsot, ami felcsatolja ezt a meghajtót.

2020. szept. 10. 18:35
 9/14 A kérdező kommentje:
Ez az utóbbi lehet az ami nekem kellene hogy ez a közös automatikus inditás valami ilyesmi parancsot tanultunk hogy net use a betu : \\halozat neve \mappa neve és ezt bat fájlba vagy valami ilyesmi
2020. szept. 10. 18:50
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerveren megosztod.

Klienseken hozzáadod hálózati meghajtóként, és beállítod, hogy mindig csatolja automatikusan.

Így a sajátgépben mindig ott lesz a szerver közös meghajtója.

2020. szept. 10. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!