Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell vissza állítani a...

Hogyan kell vissza állítani a particiót?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy merevlemezt amit nem ismert fel a rendszer. A Meghajtók között nem láttam, viszont a HDD sentinel észlelte. Nekem ez furcsa.

A lényeg hogy windows telepítése előtt én ketté osztottam a merevlemezt és 2 partíciót csináltam, közben figyelmes lettem elég furcsa hangokra amit a merevlemez adott ki magából. Szeretném vissza küldeni de előtte vissza állítani alapra, hogy csak egy partíció legyen.A fel telepített windiwst már töröltem róla. Most viszont nem engedi egyiket sem formázni, sem pedig törölni. Hogyan tudnám újra egyesíteni? A rendszerem egyébként SSD-ről megy, viszont mivel nem látja a merevlemezt ahogy előtte se látta, így nem tudok semmit csinálni vele. A start menübe beírtam "Lemezkezelés" ebbe meg is találtam de sajnos a felsorolásban nincs, ezáltal nem tudok módosítani semmit. Csak az ssd-t tudnám. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!

2020. szept. 5. 20:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen, már tájékoztattak róla, hogy ha egy merevlemezt rakok a gépbe, mivel nem hozok létre egy partíciót és kap a meghajtó betűjelet, akkor nem is fogom megtalálni a meghajtók között. Ez pusztán logika:D ami nekem ez esetben nem volt az erősségem:D de gondolhattam volna rá.

Online rendeltem, viszont ha zörög a meghajtó, akkor én nem tudhatom, hogy az normális az adott típusnál vagy esetleg egy gyártási hiba következménye. Mivel nem normális a merevlemezeknél, legalábbis szerény véleményem szerint, így még tehetek egy próbát a garanciális cserére vagy esetleg ráfizetéssel küldhetnek egy másik típust. Az hogy a HDD Sentinel szerint rendben vannak a szektorok és hibátlannak bizonyul az állapota, nem hiszem hogy egy ilyen programra hivatkozva szankcionálhatnak bármit. De lehet hogy igazad lesz és nem cserélik ki. Ez esetben rendelek egy másikat. Egy próbát megér.

Köszönöm a segítséget mindenkinek. Szép napot!

2020. szept. 6. 14:07
 12/17 anonim ***** válasza:

De bizony, a HDSentinel egy ilyen világszerte elismert progi... :)

Ettől függetlenül (hogy max kondiban van a merevlemez), az nem egy egészséges állapot, hogy zörög benne valami!

Ha nem 1000 évvel ezelőtt rendelted, próba-cseresznye alapon, én tennék egy kísérletet a cserére...

2020. szept. 6. 15:12
 13/17 anonim ***** válasza:

A betűjel hiánya miatt nem láttad valóban.

Sajgép/kezelés/lemezkezelés...ahogy írták.

2020. szept. 6. 15:14
 14/17 A kérdező kommentje:
2 Napos a merevlemez. Pénteken jött meg, és azóta van benne a gépbe. Háttértárolónak vettem egyébként, csak próbára raktam rá egy oprendszert.
2020. szept. 6. 16:03
 15/17 anonim ***** válasza:

Akkor probléma egy szál sem!

Felhívod őket, hogy ebbe beleköltözött egy csörgőkígyó, cseréljék ki egy lakatlanra...

2020. szept. 6. 17:25
 16/17 anonim ***** válasza:

HDD-t rendelni kiszállítással?

Azért remélem tudod hogy az ilyen futár cégek nem 'kesztűs kézzel' bánnak a csomagokkal. Külsérelmi nyom nem lesz, de mintha mosógépben kavargott volna.. ;)

2020. szept. 6. 17:45
 17/17 A kérdező kommentje:
Olyan helyről rendeltem ahonnan már több alkalommal vásároltam. Nem csak merevlemezt vettem, hanem több számítógép alkatrészt. A merevlemezt még a dobozon belül úgy bebugyolálták szivaccsal, hogy a mérete akkora volt mint egy focilabda. Nyilván nem tesz jót ha dobálják de már többször rendeltem vinyót tőlük, és soha nem volt probléma. Egyébként nem futár cég hozta a termékeket mivel postán maradóra kértem.
2020. szept. 6. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!