Van olyan egyszerű program, ami egy kamera képét össze tudja fésülni egy álló képpel ?
Az álló kép egy vonalakból álló nóniusz szerűség, amivel bizonyos méréseket lehetne elvégezni a kamerából jövő képen.
Hasonló, mint egy távcsöves puskán látható vonalak... stb
Milyen kamera?
Szabványos videoforrásként (webkameraként) kezeli a rendszer, vagy speciális szoftverben lehet csak látni a képét?
Az ingyenes OBS-sel tudsz transzparens képet rátenni egy kamera képére, és akár rögzítheted is így az adást.
Ahogy #1 mondja, obs talán a legkézenfekvőbb megoldás, mert nem értem pontosan mit akarsz. De obs (és ezze elgyütt minden porgam) csak szimplán egymésra helyez két képet (ebben az esetben kép és video feed).
Ha a képeden a rész amit "átlátszónak" szeretnél egyszínű akkor ki tudod chorma key-elni. Vagy esetleg ha a kép egy olyan formátum ami el tud menteni alfa csatorna adatot (átlátszóság) pl png akkor azt egyszerűen rá tudod helyezni.
A kamera egy kis üregekbe beférő 8mm átmérőjű USB-s kamera , és sajnos tényleg egy hozzá adott szoftver kezeli.
A lényeg, hogy a kamera eredeti képminősége megmaradjon és ehhez kellene még egy másik állókép, amin különböző vonalskálák vannak. Egyfajta mérőeszköz lenne.
Ha USB csatlakozós, akkor mondhatni egy webkamera.
Próbáld az OBS programban hozzáadni Videorögzítőként (persze a kamerát előtte csatlakoztasd), utána a Képet is add hozzá.
(csak a ZIP kicsomagolós változatot próbáltam, a telepítős installer talán picit egyszerűbb)
Előtte gyorsan kerestem egy transzparens célkeresztet:
(akármelyik képszerkesztővel teljesen egyedit is készíthetsz)
Majd pár lépésben hozzáadtam a video- és képforrást:
Egy jó régi OBS verzió (csak 15MB) [link]
Az új már egyszerűbb (de közel 300MB) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!