Ha a cluster size ot növelem vagy csökkentem az milyen különbséget fog jelenteni?
Figyelt kérdés
Pl. merevlemez formázásánál kell megadni, de valakit láttam ajánlani FTP nél növelni 8096 ra mert azzal gyorsabban másol.2020. aug. 14. 20:30
1/4 anonim válasza:
Nagyobb cluster file => valamivel gyorsabb fájlműveletek (de nem érinti a törlést/átnevezést/mozgatást ugyanazon a fájlrendszeren belül.) Cserébe több "elpazarolt" lemezterületed lesz, főleg ha sok kis fájt tárolsz. (De NTFS esetén a ~900 bájtnál kisebb fájlok ilyen szempontból nem számítanak, mert azok direktben az MFT-ben tárolódnak.)
2/4 anonim válasza:
*Nagyobb cluster méret, akarom mondani.
3/4 A kérdező kommentje:
Szóval nagyobb cluster méretnél gyorsabban olvas be a RAMba is? Játszásnál javít valamit?
Ha én az alapbeállításon hagytam 4096 ha jól tudom, az megfelelő? Vagy legyen a duplája, vagy a négyszerese?
2020. aug. 17. 19:56
4/4 anonim válasza:
Olvasásnál szinte mindegy. Normál használatra teljesen jó a default 4096, max. akkor éri meg vele foglalkozni, ha valami fájlszervert csinálsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!