A kalózkodás már egészen kezd kimenni a divatból PC-n?
Egy re több ismerősöm vesz eredeti játékokat, programokat, pedig régen sok mindent le torrenteztek.:)
Most már a Windowst is sokan eredeti kulccsal használják aktivátor helyett. Így akkor lehet hogy egészen megfog szűnni a kalózkodás PC-n?
Sajnos még egyáltalán nem.
Van némi pozitív változás, főleg mióta az online játékok szigorúbban ellenőrzik telepített szoftver legalitását, de kb. 80% így is kalózkodja a Windowst, és torrentről tölti le a játékot.
De amikor itt is rendszeresen tesznek fel olyan kérdéseket, hogy hogyan lehet a Netflixszel trükközni, mert ő aztán ki nem fizet kétezer forintot, az azért hűen tükrözi, hogy sokan ha valami 10 forintba kerülne, akkor se fizetnék ki. Meg soha nem fog szűnni a kalózkodás, de szerintem még az is kb. egy évtized, hogy ne a kalózszoftverek legyenek többségben.
Szerintem nem divat kérdése volt eddig sem, inkább ez annak köszönhető, hogy elérhetőbb áron lehet hozzájutni a tartalmakhoz.
pl: Windows kulcsot régen nem tudtál egy gyorséttermi menü áráért megvenni és az előfizetéses megoldások sem voltak elérhetőek. (gamepass, hbo go, stb..)
Persze mindenre nem jelent megoldást: hiába van mindenféle előfizetésed, ha mondjuk egy olyan régi játékot / filmet / sorozatot keresel ami már sehol sem érhető el, csak torrenten.
Az online játékok 95%-a már csak eredetiben játszható. Igaz van pár kivétel, mikor tört szervereken tört játékokkal megy a lövölde.
No de az ilyen szervereken semmilyen védelem nincsen, szóval átlagban 10-ből 11 játékos csal, így játszhatatlan az egész. Vagy a csalók elszórakoztatják egymást, kinek megy jobban az aimbot, vagy az ESP.
Másrészt még mindig nagyon sokan, főleg az ilyen kis kinder vérpistikék nyomják a tört játékokat/szoftvereket.
Ráadásul még sötétek is mint az éjszaka.
Mikor kiírnak ide egy kérdést, aztán kiderül hogy illegális szoftvert használnak még nekik áll feljebb, hogy 'me 'mé az lenne a baj, ne akarjuk már megmagyarázni hogy legális szoftver használat esetén nem omlana össze 5 percenként a program.
#8 De ezzel mi a baj? Ha elmegyek értek a boltba, hogy megvegyem DVD-n/Blue-ray-en, ergó "megdolgozok" a filmélményért az mennyiben jobb? :) Mennyit tesz hozzá a "mozizás" értékéhez? :)
Nem rossz kezdeményezés a streaming szolgáltatás, de tartalmak terén lenne hova fejlődni. Pl engem zavar, hogy vannak saját gyártású műsorok amikhez nem készül szinkron (igen, jobb szeretem úgy, sajnálom), ugyanakkor a tv közben megvette a műsort és már szinkronosan adja.
Szóval a torrentet nem lehet helyettesíteni. És akkor ott vannak azok az esetek amiket a #4-esben említettem: amikor szimplán nem találod meg máshol azt a tartalmat amit keresel, mert már nem forgalmazzák dvd-n sem.
Arról nem is beszélve, hogy az HBO GO és Netflix is élvezhetőbb lenne, ha támogatná a Kodi-t (ami azért nem egy új platform és nem nehéz hozzá plugint fejleszteni). Értem, hogy okostévére van app, de most a tartalmak felét tv-n érem el, a másik felét meg a mediacenterről az nem túl kényelmes. A tv meg nem mindent játszik le szóval az se megoldás, hogy csak azt használjam.
Új tévét pedig nem fogok emiatt venni. :) (De ha veszek is megtartom a Kodi-t mert kb 8 éve használom, megszerettem és kényelmes tabletről filmet választani majd egy gombnyomással indítani a tv-n)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!