Milyen programmal lehet DVD lemezre filmet írni ?(úgy hogy a dvd is lejátssza)
Én régebben Nero-val írtam az most nem tudom, hogy hogy áll. Volt még a CloneDVD is... bár .ISO kiterjesztésű filmmel még nem találkoztam.
Szerintem nyisd meg először az ISO-t majd nézd meg, hogy konkrétan milyen formátumú a film az ISO-ban.
Én inkább átkonvertálnám az ISO tartalmát valami mkv-ra. Mondjuk a handbrake nevű programmal.
Ha mindenképp kell a DVD formátum akkor nyisd meg az ISO-t egy Daemon Tools-al vagy bármi más virtuális meghajtó kezelő programmal és a Nero megér egy misét. Forrásként megadod a virtuális meghajtót. Célként pedig az üres DVD meghajtóját.
DVD Authoring programokkal én még nem kísérleteztem. De itt az első találat róluk:
Ez bizony egy szabályos videó DVD. Ehhez feliratot egyszerű módszerekkel nem tudsz. Vissza kell alakítani a filmet, a hango(ka)t, felirato(ka)t, és a menüt is szerkeszthető formátumba. Megcsinálni a módosításokat, és visszaalakítani DVD formátumba. Ezt a folyamatot dvd authoringnak hívják.
https://www.youtube.com/watch?v=da6qou-79VQ
Az ISO fájlt bármilyen DVD író programmal kiírhatod, képfájl írása módban.
A Windows 7-10 is simán ki tudja írni, külső programok nélkül.
Az ISO fájl felett jobb-gombos menü, Képfájl írása lemezre... vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!