Ubuntu 20.04 LTS-en hogyan tudnék programokat telepíteni? Miért írja ki ezt, ha telepíteni akarok valamit?
Ezt írja ki:
E: A dpkg megszakadt, saját kezűleg kell futtatnia a(z) ,,dpkg -- configure -a" parancsot a probléma megoldásához.
Gondolom ezt a terminálba kellene beírnom, de nem oldja meg. Talán írni kéne hozzá még mást is? Újdonsült Ubuntu felhasználó vagyok, szóval nem vagyok jártas a dologban. Érdekes, hogy amíg VirtualBoxban használtam az Ubuntut, addig nem volt vele ilyen gond, de most, hogy fel van telepítve rendesen (Windows 10 mellé) így ezt csinálja. Asszem, hogy nem minden programnál írja ezt, de elég soknál igen.
Se a szoftver áruházból, se terminál paranccsal, de még .deb fájllal sem tudom telepíteni, mert mindhárom módnál ezt írja ki!
A neten kerestem, de nem valahogy nem találtam erről semmit, remélem, hogy itt tud valaki segíteni.
dpkg -- configure -a
A configure előtt van egy felesleges szóköz...
És sokkal jobb is a flatpak.
Én a friss Kubuntu-n inkább feltettem a rendes Chrome-ot a Chromium helyett, semmit a Snap-es verziót használjam, mert a KDE-s ablakok helyett GD-s ablakokat hoz fel pl mentéskor és ráadásul az ikonok is el vannak csúszva rajta.
De állítólag a snap biztonságosabb.
Nekem a snap ki is van lőve mindenhonnan, csak a flatpak megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!