Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxra van olyan program...

Linuxra van olyan program amely hasonlít a Microsoft Word programhoz és hasonlóan jeleníti meg a dokumentumokat mint a Word?

Figyelt kérdés
Áttérnék Linuxra de csak az tart vissza, hogy sok dokumentumot kell szerkesszek és ezek néha másként jelennek meg azokban a szerkesztő programokban amelyek Linuxra is vannak. Itt most a Libre Office és Open Office programra gondolok. Nem mondom, hogy ezek rosszak de ha megnyitok egy dokumentumot akkor szeretném ha úgy nézne ki ahogy a Word megjeleníti.

2020. máj. 30. 21:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Én ezt nem értem. Ha Libre Office-ban megnyitod, akkor annak pont ugyanúgy kellene kinézni, mint Word-ben. Legalábbis a dokumentumok 98%-ának (hasra ütöttem).
2020. máj. 30. 21:36
 2/13 tabaki ***** válasza:
84%
Nekem is gyanús, a Microsoft-fontokkal és rendes formázással nem szoktam eltérést tapasztalni. De kezdheted azzal, hogy Windowson térsz át LibreOffice-ra...
2020. máj. 30. 21:49
 3/13 A kérdező kommentje:

Itt van egy példa, hogy nagy lehet a különbség

[link]

2020. máj. 30. 21:50
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Mivel az Ms Office (pl. Word) egy Microsoft gyártmány, saját fájl formátummal, ami hivatalosan nem is publikus, így egy nem MS szoftverrel lehetnek gondok, igen. Akár a beágyazott objektumokkal, tartalomjegyzékkel, irodalomjegyzékkel, stb. Kerülő megoldás lehet:

- Word Wine alatti futtatása,

- áttérés .odt fájlformátumra (amit a Word is ismer.)

2020. máj. 30. 22:07
 5/13 anonim ***** válasza:
80%

Ezek jó eséllyel csak beállítási kérdések.

De ha csak ez tart vissza:

[link]

2020. máj. 30. 22:09
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. máj. 30. 22:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
2020. máj. 30. 23:27
 8/13 anonim ***** válasza:
39%
A LibreOffice minden tekintetben kompatibilis a Microsoft Office-val. Én Windowson is ezt használom. Csak a nevek mások (Word helyett Writer, Excel helyett Calc, Power Point helyett Impress) és néhány apró dolog. [link]
2020. máj. 30. 23:50
 9/13 anonim ***** válasza:
84%

Igen sajnos sokszor vannak kompatibilitási problémák. Én a WPS-t használom, egy fokkal jobb, mint Libre. De ha teljes kompatibilitás kell, akkor vagy virtuális gépben indítasz MS Officet, vagy Wine.

Esetleg Office Online, de annak jóval korlátozotabbak a képességei.

2020. máj. 31. 06:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Mar Word es Word sem ugyanugy nyitja meg eltero gepen, de ez nem a LibreOffice vagy akarmi mas hibaja. A Word rigolyaja, hogy megnyitaskor azonnal ramozdul a kornyezeti beallitasokra, fontok, oldaltukor, margok, nyomtato oldalbeallitasai stb, ezek megnyitaskor mind befolyasoljak a tordelest.

En is ugy oldanam meg, hogy Win-en atternek pl LibreOffice-ra, szannek egy kis idot az atmentegetesekre, utana nyugodtabb szivvel valtanek Linuxra.

2020. máj. 31. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!