Egy kis exceles másolás precízebben?
Van egy egy (A) fájlban egy oszlopom amiben végig van jól hivatkozva egy másik (B) fájl oszlopának az elemeire.
Az (A) fájlban 5 oszloppal jobbra bemásolom újra ugyanazt az oszlopot a hivatkozások sorszáma miatt, viszont így (B) fájlban is 5 oszloppal jobbról veszi az értékeket, míg nekem (B) fájlban csak egy oszloppal jobbrábról kellenének ugyanazok a sorszámok.
Egyelőre kézzel írogatom át soronként az oszlop betűjeleket, de létezik erre valami jobb megoldás? Tudom (B) fájlban inserteljek üres oszlopokat esetleg, de ezentúl valami ügyesebb?
Leszakad a vállam már, úgy hogy nagy segítség volna!
Köszönöm!!!
nem ez sajnos ilyen egyszerűen nem működik
(A) fájlban jönnek egymás alatt a (B) fájlról behivatkozott számok pl.:
C12
c20
C54
stb.
Ha átmásolom azt az oszlopot ugyanez lesz csak G-vel, míg nekem mondjuk D-vel kéne, az elsőt átírom D12-re és lehúzom, akkor a D20és D54 helyett D13 és D14 lesz belőle :(
Gotcha. Így egy kicsit tényleg trükkösebb. Próbáld meg ezt (angol excelem van, sorry:)
A szalagmenüben menj a Formulas tabra, és ott kattints a Show Formulas gombra. (Magyarban talán Képletek/Képletek mutatása lenne, vagy valami hasonló.)
Ez után az eredeti oszlopodban az érték helyet a formula fog látszódni. Copyzd ki az egész oszlopot notepadba, vagy valami más szövegszerkesztőbe, és ott használd a search&replace funkciót. (Pl. ha közvetlen az egyenlőségjel után van a hivatkozott cella, akkor keress "=G"-re, és replaceld "=D"-vel.) Aztán másold ki az egészet, és illeszd vissza az új oszlopba, majd kapcsold ki a képletek mutatását.
#4 voltam, csak most olvastam a kommented. :(
Akkor a másolt oszlop kijelöl, Ctrl+H (csere), G-ről D-re, és állítsd be, hogy a képletekben is.
...Na, szóval C-ről D-re.. vagy mittomén már melyik melyik oszlop. :)
De azt csinálhatod, hogy az első oszlopban cseréled az oszlop hivatkozást pl. C -> $C, és utána nyugodtan másolhatod az oszlopot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!