Hogyan állapítható meg egy nem bootolható, de felcsatolható és látható merevlemezről, hogy windows 8 vagy 10 van e rátelepítve?
Figyelt kérdés
2020. máj. 23. 20:16
1/5 anonim válasza:
windows\system32\config mappából, registry...
2/5 CspCsj válasza:
Vagy a Windows\System32\ntoskernel.exe fájlon jobbegérgomb > Tulajdonságok > Részletek fül > Fájlverzió
3/5 A kérdező kommentje:
ntoskrnl.exe Details: version: 6.3
license.rtf: WinBlue_R8_1
2020. máj. 24. 07:24
4/5 CspCsj válasza:
Ott a mellékelt linken:
6.3 = Windows 8.1 (kódneve "Blue")
A Windows 10 az meg 10.0
Ha azt is szeretnéd, hogy melyik kiadás (Home, Pro stb.), akkor azt a rendszerleíró adatbázisból (registry) olvashatod ki:
- mondjuk egy működő Windows rendszerben indítsd a "regedit" programot
- jelöld ki a HKEY_LOCAL_MACHINE elemet
- Fájl > Struktúra betöltése > megkeresed az X:\Windows\System32\Config\SOFTWARE fájlt ("X" a nem működő Windows partíciója)
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion kategóriában a "ProductName" értéke megadja pontosan
- zárd be a regedit ablakát.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi
2020. máj. 24. 19:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!